Alegeri în SUA: Două treimi din alegători vor reglementarea deținerii de arme

Alegeri în SUA: Două treimi din alegători vor reglementarea deținerii de arme

Două treimi din alegătorii americani care au votat marți în alegerile prezidențiale doresc o reglementare moderată sau strictă a deținerii de arme, potrivit unor date preliminare ale sondajului Reuters/Ipsos la ieșirea de la urne.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate strânse în statele Ohio și Florida

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Urnele s-au închis în 21 de state și în District of Columbia. Participare la vot masivă

În 2012, procentul celor în favoarea reglementării era de 59%, reamintește Reuters.

Dintre cei doi candidați care își dispută președinția SUA, republicanul Donald Trump s-a opus vehement limitării dreptului de a deține arme, în timp ce democrata Hillary Clinton a pledat pentru interzicerea armelor de asalt, în urma atacurilor cu astfel de arme, soldate cu numeroase victime în rândul civililor americani.

În privința avortului — o altă chestiune asupra căreia candidații au opinii diferite — cifrele sondajului nu s-au modificat semnificativ în ultimii patru ani. Trump și 39% din cei care au votat sunt de părere că avortul ar trebui declarat ilegal, în timp ce Clinton este în favoarea menținerii posibilității legale de întrerupere a sarcinii.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat online, în engleză (n. red. — ceea ce poate exclude o parte din electoratul de origine hispanică), asupra unui eșantion de 38.000 de persoane care votaseră deja marți în toate cele 50 de state americane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…