Alegeri în SUA: Florida aprobă folosirea marijuanei în scopuri medicale, în California devine legal uzul recreațional

Alegătorii din statul american Florida au aprobat marți într-o consultare populară folosirea marijuanei în scopuri medicinale, după ce această propunere a întrunit peste 60% din voturile necesare pentru a fi aprobată, în timp ce statul California a aprobat prin referendum utilizarea marijuanei în scopuri recreaționale, transmit miercuri AFP și EFE.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte
* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

Amendamentul 2, care autorizează folosirea marijuanei pentru pacienți bolnavi de SIDA, cancer sau epilepsie, a obținut 71,2% de voturi pentru (peste 6,4 milioane), față de 28,7% de voturi împotrivă (2,5 milioane). Susținătorii amendamentului au calificat rezultatul drept "extrem de important", pentru că va aduce beneficii acelora care "caută un tratament paliativ, în condițiile în care în acest stat există un segment important de populație în vârstă", a declarat Rob Hunt, președinte al unei companii din Florida specializată în prelucrarea canabisului.

După rezultatele de marți, Ministerul Sănătății din Florida urmează ca până în iulie 2017 să aprobe normele legislative pentru punerea în aplicare a deciziei, iar, începând din octombrie, va începe înregistrarea cultivatorilor și distribuitorilor, precum și emiterea de carduri pentru viitorii pacienți.

Florida devine astfel cel de-al 26-lea stat american în care este legalizată marijuana, fie în scopuri recreaționale, fie medicale.

Și California, cel mai populat stat al SUA, a legalizat marți prin referendum folosirea marijuanei în scop recreațional. Pe site-ul secretariatului de stat din California, se menționează că propunerea nr. 64 privind legalizarea marijuanei în scopuri recreaționale, care până acum nu era autorizată decât în scopuri medicinale, a fost aprobată de 55,5% dintre alegători, potrivit rezultatelor preliminare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

4 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară