Alegeri în SUA: Republicanul Marco Rubio câștigă un nou mandat de senator în Florida (estimări)

Alegeri în SUA: Republicanul Marco Rubio câștigă un nou mandat de senator în Florida (estimări)

Senatorul republican Marco Rubio ar urma să câștige un nou mandat în Florida, ceea ce ar reprezenta un impuls pentru șansele Partidului Republican de a-și menține controlul în camera superioară a Congresului SUA, transmit miercuri DPA, EFE și AFP.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate strânse în statele Ohio și Florida

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Urnele s-au închis în 21 de state și în District of Columbia. Participare la vot masivă

Miami Herald și postul Local 10 i-au atribuit victoria lui Rubio, cu 51,87%, în timp ce contracandidatul său democrat, Patrick Murphy, a obținut 44,45%, după peste 8,5 milioane de voturi contabilizate, potrivit datelor prezentate de Divizia Electorală a Departamentului Statului Florida.

Rubio a decis să candideze din nou după ce a pierdut în favoarea lui Donald Trump la alegerile primare din cadrul Partidului Republican pentru desemnarea candidatului la Casa Albă.

După alegerile primare din Partidul Republican, Marco Rubio, american de origine cubaneză, l-a sprijinit mai mult de formă pe Trump.

Agenția EFE amintește că Rubio, în vârstă de 45 de ani, născut la Miami, a fost ales pentru prima dată în Senatul american în anul 2010 pentru legislatura 2011-2016. Înainte, Rubio a fost președinte al Camerei Reprezentanților din Florida.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”