Alegeri în SUA: Succesele lui Trump în mai multe state-cheie provoacă nervozitatea democraților

Alegeri în SUA: Succesele lui Trump în mai multe state-cheie provoacă nervozitatea democraților

Victoriile candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, în scrutinele din mai multe state-cheie, provoacă nervozitate în rândurile contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, transmite miercuri EFE.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte
* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

Peste "cartierul general" al lui Clinton s-a așternut tăcerea de când s-a anunțat ultimul stat câștigat de democrată, New York, după care au urmat însă câteva victorii ale miliardarului.

Trump își păstra avantajul în statele în care sondajele o dădeau câștigătoare pe Clinton: Virginia, Michigan, Wisconsin și Pensylvania. În cele din urmă, statul Virginia a fost adjudecat "la limită" de candidata democrată, grație rezultatelor votului în mediul urban.

În Florida, alt stat decisiv, Trump avea un avantaj de aproape 135.000 de voturi în fața lui Clinton. Potrivit agenției Associated Press, citată de Reuters, Trump a obținut între timp voturile celor 29 de electori.

Ziarul The New York Times, care inițial îl credita pe Trump cu doar 20% șanse să câștige scrutinul, consideră în prezent că Trump are peste 80% șanse să devină cel de-al 45-lea președinte al SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...