Alegeri în Turcia. Un partid pro-kurd își anunță sprijinul pentru principalul rival al lui Erdogan

Alegeri în Turcia. Un partid pro-kurd își anunță sprijinul pentru principalul rival al lui Erdogan

Un bloc de opoziţie condus de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, pro-kurd) şi-a anunţat vineri sprijinul pentru Kemal Kiliçdaroglu, principalul rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în alegerile generale din 14 mai.

Kemal Kilicdaroglu FOTO EPA-EFE

Sprijinul anunţat de HDP este unul esenţial pentru Kiliçdaroglu, relatează DPA, potrivit Agerpres .

Sondaje efectuate recent prognozează o competiţie strânsă între Erdogan şi Kiliçdaroglu, în care alegătorii pro-kurzi şi cei indecişi vor juca un rol crucial, notează DPA.

HDP, al treilea partid ca importanță din opoziţie, vizat de o procedură judiciară prin care ar putea fi desfiinţat, a decis recent să participe la alegeri pe listele formaţiunii surori, Partidul Stângii Verzi.

Blocul, din care mai fac parte formaţiuni de stânga mai mici, îl va susţine pe Kiliçdaroglu în „cele mai importante alegeri” din istoria Turciei, împotriva unei administraţii „autoritare şi fasciste”, a transmis Partidul Stângii Verzi.

Alianţa îşi propune depăşirea crizelor socială şi economică şi reconstruirea democraţiei în Turcia, adaugă comunicatul.

După 20 de ani la putere, Erdogan se confruntă cu cele mai dificile alegeri pe fondul problemelor economice în urma seismului care a devastat în februarie sudul Turciei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...