Alegeri legislative în Coreea de Sud: Partidul Democrat al preşedintelui Moon Jae-in se îndreaptă spre o victorie (exit-polluri)

Alegeri legislative în Coreea de Sud: Partidul Democrat al preşedintelui Moon Jae-in se îndreaptă spre o victorie (exit-polluri)

Partidul Democrat al preşedintelui Moon Jae-in ar urma să obţină o majoritate la alegerile legislative desfăşurate miercuri în Coreea de Sud, relevă sondajele realizate la ieşirea la urne de trei canale de televiziune, citate de Reuters şi Yonhap.

Tabăra progresistă a preşedintelui, din care fac parte Partidul Democrat şi Partidul-Platformă, ar putea obţine până la 177 de locuri în parlamentul unicameral de la Seul, iar principala formaţiune a opoziţiei, Partidul Viitorul Unit (UFP), împreună cu formaţiunea afiliată Viitorul Coreei, este de aşteptat să-şi adjudece până la 131 de mandate, conform acestor sondaje.

Alegerile legislative , considerate un test în vederea alegerilor prezidenţiale prevăzute să se desfăşoare în 2022, au loc în contextul fără precedent creat de criza coronavirusului.

Era de aşteptat ca partidul de guvernământ să iasă învingător la acest scrutin, având în vedere evaluarea pozitivă de către public a modului în care a gestionat guvernul criza.

În circumscripţia simbolică Jongno din centrul Seulului ar urma să câştige fostul premier Lee Nak-yon (Partidul Democrat), cu 53% din voturi, în faţa liderului UFP Hwang Kyo-ahn (44,8%), menţionează Yonhap. Amândoi sunt consideraţi potenţiali candidaţi la preşedinţia sud-coreeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...