Alegeri pentru municipiul Chişinău: Socialistul Ion Ceban şi pro-europeanul Adrian Năstase, în turul al doilea

Alegeri pentru municipiul Chişinău: Socialistul Ion Ceban şi pro-europeanul Adrian Năstase, în turul al doilea

Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului electoral ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, vor intra în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale de duminică prezentate de Comisia Electorală Centrală.

După centralizarea proceselor verbale din 89 din totalul celor 307 secţii de votare, Ceban a obţinut voturile a 42.31% dintre alegători, în timp ce Năstase a beneficiat de susţinerea a 30.59% din electorat.

Turul al doilea ar urma să aibă loc peste două săptămâni, pe 3 noiembrie.

Pe locul al treilea al alegerilor locale de duminică se situează fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă care a candidat din partea Partidului Liberal şi care a obţinut 9.65% din voturi.

În municipiul Chişinău, prezenţa la vot după închiderea secţiilor de votare a fost de 36,05%.

Potrivit legislaţiei din Republica Moldova, alegerile locale sunt validate dacă prezenţa la urne este de minim 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanentă.AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...