Alegeri prezidențiale în Franța: Pentru Macron s-a deschis "o nouă pagină a vieții politice"

Alegeri prezidențiale în Franța: Pentru Macron s-a deschis "o nouă pagină a vieții politice"

Centristul Emmanuel Macron, clasat duminică pe primul loc în alegerile prezidențiale din Franța, a declarat pentru AFP că, "astăzi, s-a deschis o nouă pagină a vieții politice franceze".

"Francezii și-au exprimat dorința de înnoire. Logica noastră până la alegerile legislative este de a ne asigura un sprijin cât mai larg", a declarat fostul ministru al economiei, în vârstă de 39 de ani, care a demisionat în august din guvern pentru a înființa propria mișcare politică, En Marche!.

Entitate între partid politic și mișcare cetățenească, aceasta se inspiră din tehnicile utilizate de Barack Obama în campania sa "Yes, we can!" pentru a învinge bipartidismul francez care "nu se mai potrivește în secolul al XXI-lea". En Marche! are în prezent peste 240.000 de membri, mai mult decât restul formațiunilor politice din Franța, cu excepția partidului conservator Republicanii, cu 275.000 de membri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj