Alegeri prezidențiale în Franța: Pentru Macron s-a deschis "o nouă pagină a vieții politice"

Alegeri prezidențiale în Franța: Pentru Macron s-a deschis "o nouă pagină a vieții politice"

Centristul Emmanuel Macron, clasat duminică pe primul loc în alegerile prezidențiale din Franța, a declarat pentru AFP că, "astăzi, s-a deschis o nouă pagină a vieții politice franceze".

"Francezii și-au exprimat dorința de înnoire. Logica noastră până la alegerile legislative este de a ne asigura un sprijin cât mai larg", a declarat fostul ministru al economiei, în vârstă de 39 de ani, care a demisionat în august din guvern pentru a înființa propria mișcare politică, En Marche!.

Entitate între partid politic și mișcare cetățenească, aceasta se inspiră din tehnicile utilizate de Barack Obama în campania sa "Yes, we can!" pentru a învinge bipartidismul francez care "nu se mai potrivește în secolul al XXI-lea". En Marche! are în prezent peste 240.000 de membri, mai mult decât restul formațiunilor politice din Franța, cu excepția partidului conservator Republicanii, cu 275.000 de membri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 „Nimeni nu vrea să moară, să lupte”