Alegeri Republica Moldova/ Andrei Năstase: De votul pentru Primăria Chişinău depinde drumul şi viitorul Moldovei

Alegeri Republica Moldova/ Andrei Năstase: De votul pentru Primăria Chişinău depinde drumul şi viitorul Moldovei

Candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, a atras atenţia că de rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar al Capitalei depinde viitorul Republicii Moldova.

El a declarat, la ieşirea de la urne, că de votul de la alegerile locale de duminică, în special pentru municipiul Chişinău, "depinde drumul şi viitorul Moldovei".

"Trebuie să înţelegem cu toţii că votul pentru Chişinău şi suburbiile sale este foarte şi foarte important. De acest vot depinde drumul şi viitorul Moldovei. (...) Prin votul de astăzi putem curma tentativa unui individ de a prelua controlul asupra întregii Moldove, de a pune stăpânire asupra Republicii Moldova. (...) Să nu admitem ca Republica Moldova să încapă sub controlul unui nou dictator şi a forţelor distructive din afara ţării. (...) De rezultatul acestor alegeri depinde viitorul ţării noastre. Mai presupus de orice partid politic, mai presus de orice majoritate este ţara, este drumul pe care îl alege această ţară. Mai presus de politică şi de politicieni sunt generaţiile viitoare", a afirmat Năstase.

El a făcut un apel la alegători să iasă la vot, avertizând că "al treilea tur nu există".

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16%, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09% din voturi.AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Lilia Traci, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...