Alegeri SUA 2020 Cursă dramatică în SUA, cu patru state rămase de numărat/Trump, cenzurat de marile televiziuni, care au întrerupt difuzarea declarațiilor

Alegeri SUA 2020 Cursă dramatică în SUA, cu patru state rămase de numărat/Trump, cenzurat de marile televiziuni, care au întrerupt difuzarea declarațiilor

Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP.

Suspansul alegerilor care a făcut o lume întreagă să-și îndrepte atenția asupra SUA continuă și vineri, deși Joe Biden se apropie în statele cheie de magicul 270 de voturi în colegiile electorale, cifră care îi va asigura președinția. Între timp, Donald Trump a susținut prima sa conferință de presă după scrutin, acuzând tentativele de fraudare. De partea cealaltă, Biden a făcut apel la calm și la răbdare.

Joe Biden se apropie de cifra magică de 270 de voturi electorale în condițiile în care recuperează diferența în două dintre statele cheie: Pennsylvania și Georgia.

Trump continuă să aibă vineri dimineața un avans în Georgia de aproximativ 1.805 de voturi și de 23.953 în Pennsylvania, scrie CNN. Trump nu are cum să atingă cifra magică de 270 de voturi în colegiile electorale, care asigură victoria în alegeri, fără Georgia și Pennsylvania.

În prezent situația celor doi candidați arată că Joe Biden și-a asigurat 253 de voturi electorale, iar Trump 214.

Trump a vorbit pentru prima dată de la noaptea alegerilor prezidențiale, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Albă. Președintele american a declarat, fără să ofere probe care să susțină acuzațiile sale, că se încearcă fraudarea scrutinuluiprin intermediul voturilor prin corespondență.

"Dacă numărați voturile legale, câștig cu ușurință", a spus Trump. ”Dacă numărați voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile”.

Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea unui discurs al președintelui Donald Trump, acuzându-l că dezinformează.

Ultimele date arată că preşedintele american Donald Trump pierde teren în Pennsylvania, stat care reprezintă 20 de voturi în colegiul electoral, având un avans de mai puţin de 50.000 de voturi la fiecare nouă tranşă de buletine de vot.





În Arizona, care reprezintă 11 voturi în colegiul electoral, conduce candidatul democrat Joe Biden care a înregistrat o creştere de aproximativ 46.000 de voturi. Între timp, în Georgia sunt 2.500 de voturi care îi separă pe cei doi candidaţi.


În Nevada, unde situaţia nu se actualizează continuu, Biden are un avans de aproximativ 11.400 de voturi. Statul are şase voturi în colegiul electoral. Pennsylvania este unul dintre cele cinci state în care votul nu este încă cunoscut şi care ar putea influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale.
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...