Alegeri SUA 2020 Situația este încă indecisă în 5 state americane/Schimbare de situație în Arizona, unde avansul lui Joe Biden se micșorează constant

Alegeri SUA 2020 Situația este încă indecisă în 5 state americane/Schimbare de situație în Arizona, unde avansul lui Joe Biden se micșorează constant

Soarta alegerilor prezidențiale din Statele Unite a ajuns, joi dimineață, să depindă de rezultatul din cinci state ce au, în total, 60 de voturi în colegiul electoral. Trump conduce în 4 dintre ele, dar Biden a tot recuperat mult din diferență, mai ales în condițiile numărării la sfârșit a voturilor venite prin poștă.
Cum arată situația joi dimineață: câte voturi au rămas de numărat (procentual și în cifre absolute), care este diferența și în favoarea cui:



  • Potrivit estimărilor Fox News și Associated Press, Biden și-a asigurat 264 de voturi din cele 270 necesare pentru a deveni președinte, în timp ce Trump are doar 214 la acest moment.

În Pennsylvania (20 de voturi), după numărarea a 89% dintre voturi, Donald Trump are 50,7%, iar Joe Biden 48,1%. Acest stat este, de obicei, un fief al democraților, dar în 2016 voturile sale s-au dus la actualul președinte.

În Georgia (16 voturi), după ce 98% din opțiunile electorale au fost procesate, Trump are 49,7%, iar Biden 49,1%. Georgia votează, în mod tradițional, cu republicanii.

În Carolina de Nord (15 voturi), după numărarea 94% dintre voturi, Trump are 50,1%, iar Biden 48,7%. Și acest stat este, în mod obișnuit, dominat de republicani.

În Nevada (6 voturi), stat colorat de obicei în albastru, după procesarea a 75% dintre voturi, Biden conduce cu 49,3% la 48,7%.

În joc mai este și Alaska, fief republican clar, care are însă doar 3 voturi în Colegiul Electoral. După numărarea a jumătate dintre voturi, Trump are 62,1%, iar candidatul democrat 33,5%.

De menționat că o bună parte din presa americană l-a dat deja câștigător pe Biden în Arizona (11 voturi), deși s-au numărat doar 86% dintre voturi, iar avansul lui Biden este mai mic de 3%. La alegerile din ultimele trei decenii, Arizona a votat de obicei cu candidatul republican.

 

  • Cele mai importante momente ale zilei:
  • 11.20: Avansul lui Joe Biden în Arizona (11 voturi electorale) scade, transmite CNN, pe măsură ce se numără voturile din comitatele cele mai populate. Arizona (11 voturi electorale) a fost dat de proiecția FoxNews ca fiind câștigat de Joe Biden, fapt ce a stârnit comentarii acide ale președintelui Donald Trump, în timp ce CNN nu a proiectat nici un câștigător din cauză că e cursă prea strânsă. Acum, numărătoarea voturilor din comitatul Maricopa – cel mai populat din Arizona – arată că avansul lui Joe Biden față de Donald Trump în comitat a scăzut cu 10.000 în câteva ore. Potrivit CNN, după numărarea a 86% din toate voturile din Arizona, Biden conduce cu circa 69.000 de voturi, iar The Guardian transmite că, potrivit calculelor din ambele partide, Donald Trump poate câștiga alegerile în acest stat. Fără Arizona și Pennsylvania, Biden are șanse minime să câștige alegerile.

  • 11.13: 
    În comitatul Fulton (cel mai populat din statul Georgia) au mai rămas de numărat circa 10.000 de voturi prin corepondență, potrivit CNN. Numărătoarea se face la o rată de circa 3.000 / oră. Georgia are 16 voturi electorale și, după numărarea a 98% din voturi, Donald Trump conduce în fața lui Joe Biden cu circa 23.000 de voturi (din 4,8 milioane de voturi numărate)

    11.03
     Casele de pariuri îl cotează pe Trump doar cu 13-14% șanse la o victorie (Betfair, Smarkets, electionbettingodds.com)

    10.13 
    Noi proteste în Portland, ​unde a fost declarată starea de revoltă / Manifestanții de extrema stângă au scandat "Nu-l vrem pe Biden. Vrem răzbunare"

    10.09
     Joe Biden a primit peste 72 de milioane de voturi, mai mult decât orice candidat la președinția SUA din istorie

    09.58 Vigo County, un district cu ceva mai mult de 100.000 de locuitori din Indiana, a votat cu câștigătorul în toate alegerile prezidențiale din ultimii 64 de ani. Districtul a fost câștigat acum de Trump, cu o marjă foarte mică.

8.31: Rezultatele finale din Carolina de Nord nu vor veni mai repede de săptămâna viitoare, potrivit ABC News. Întârzierea e cauzată de numărul mare de voturi prin corespondență ce trebuie procesate. Președintele Donald Trump conduce cu peste 76,000 de voturi în plus față de Joe Biden și mai sunt de numărat 117.000 de voturi

8.29: Mai multe proteste de amploare redusă au izbucnit miercuri noapte în Portland (8 arestări) și New York (20 de arestări), transmite ABC News. Protestele – organizate în legătură cu alegerile prezidențiale

8.24: Joe Biden a devenit candidatul Democrat cu cele mai multe voturi din istorie, înainte chiar de terminarea numărării voturilor, potrivit Politico. El a câștigat deja, până la această oră, 72 milioane de voturi. Precedentul record era deținut de Barack Obama în 2008, cu 69,5 milioane de voturi.

8.22: Suporteri ai președintelui Trump cer oprirea numărării voturilor exprimate prin corespondență:

8.16: Noutăți din Pennsylvania, cel mai mare stat care nu a terminat de numărat voturile și unde Donald Trump are un avans mare:

  • S-au numărat doar 71% din voturi
  • Sunt așteptate eventuale modificări semnificative în comitatele Philadelphia (cel mai mare din stat) și Allegheny (din care face parte și metropola Pittsburgh)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”