AlegeriLocale2020 / Coliban (USR PLUS Braşov): Avem al doilea scor pe ţară după Timiş, exceptând Bucureştiul

AlegeriLocale2020 / Coliban (USR PLUS Braşov): Avem al doilea scor pe ţară după Timiş, exceptând Bucureştiul

Primarul ales al municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că USR PLUS a obţinut, la nivelul judeţului, 77 de consilieri, dintre care opt judeţeni, trei primari - unul de municipiu, unul de oraş şi unul la o comună, la care se adaugă unul independent, pe care alianţa l-a susţinut la aceste alegeri.

"Este un foarte bun început pentru clasa politică ce s-a închegat începând cu 2018. (...) Aproximativ 10% din mandatele de consilieri locali obţinute la nivel naţional sunt în judeţul Braşov, am avut un al doilea scor ca judeţ, după Timiş, exceptând Bucureştiul", a subliniat Coliban.

La rândul său, deputatul Tudor Benga, care s-a clasat pe locul doi în alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a subliniat că USR PLUS a avut rezultate foarte bune şi în alte localităţi, precum Râşnov, Dumbrăviţa Buneşti, Bod.

"Realmente avem ocazia, acum, să arătăm oamenilor ce putem face şi la nivel executiv, dat fiind că până acum am fost reprezentaţi doar la nivel legislativ", a afirmat Benga.

Cu acelaşi prilej, el a precizat, răspunzând unei întrebări, că USR PLUS Braşov nu are, deocamdată, o politică definitiv stabilită în privinţa alianţelor, subliniind că este vorba, totodată, de "situaţii foarte particulare".

Preşedintele USR Braşov, Irineu Darău, a menţionat că o analiză în partid se va face după alegerile parlamentare.

"Din păcate, în municipiul Săcele, nu s-a trecut pragul electoral, dar, în afară de Braşov, rezultatele sunt oarecum în linie în ce priveşte cele trei municipii şi cred că este faza în care ne putem afla, acum în 2020, pentru nişte organizaţii tinere, abia pornite la drum (...) În rest, chiar şi cu doi consilieri din 19, sunt convins, că chiar şi cu doi consilieri, cetăţenii, codlenii, făgărăşenii vor avea o voce a lor în consiliu, care să va şti să aducă mai multă transparenţă, dar şi să le ducă în mod activ doleanţele în CL", a afirmat Darău.

La rândul său, liderul PLUS Braşov, Tudor Oprea, a punctat că, deşi rezultatul de duminică este "o victorie", se va face o analiză acolo unde "lucrurile puteau fi făcute mai bine".

"Tot timpul lucrurile pot fi făcute mai bine. Din punctul meu de vedere şi al nostru, rezultatul de duminică a fost o victorie, şi la nivel de municipiu, şi la judeţ şi în multe UAT-uri, dar este clar că au fost multe localităţi - unde, din diverse motive, care, poate, ţin de pandemie, prin care nu am mai trecut niciodată, poate în urma unor contexte şi au fost mulţi care nu au mai trecut prin politică, a fost pentru prima dată când au trecut printr-un astfel de concurs - lucrurile puteau fi mai bine făcute. (...) vom identifica toate aceste lucruri şi, împreună cu colegii de acolo, care, şi ei înţeles aceasta, vom face modificările necesare. (...) Avem lecţii de învăţat şi trebuie să le învăţăm foarte repede", referindu-se la faptul că urmează, în numai câteva săptămâni, un alt scrutin electoral. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...