AlegeriLocale2020 / Primarul ales al Botoşaniului, Cosmin Andrei, a contestat în instanţă decizia de renumărare a voturilor nule

AlegeriLocale2020 / Primarul ales al Botoşaniului, Cosmin Andrei, a contestat în instanţă decizia de renumărare a voturilor nule

Primarul ales al municipiului Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei, a atacat în instanţă Hotărârea 200/29 septembrie 2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECM) privind renumărarea voturilor nule din cele 85 de secţii de votare.

Acţiunea a fost deschisă la Judecătoria Botoşani, instanţa stabilind deja, pentru vineri, termen de judecată în acest dosar.

"Ce a decis Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani este contrar legii, dar asta vor decide instanţele de judecată", a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Andrei.

BECM Botoşani a hotărât, marţi, renumărarea tuturor voturilor nule din secţiile de votare din municipiu, admiţând o contestaţie depusă de PNL, care a solicitat renumărarea voturilor nule înregistrate la alegerile locale de duminică atât în ceea ce priveşte primarul municipiului, cât şi Consiliul Local Botoşani.

Cererea liberalilor a fost făcută după ce candidatul PNL, actualul primar Cătălin Flutur, a pierdut alegerile la o diferenţă de 17 voturi în favoarea candidatului social-democrat Cosmin Andrei.

Cătălin Flutur ar fi fost votat de 10.944 alegători, iar candidatul PSD de 10.961 votanţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!