AlegeriLocale2020/ Cătălin Toma (PNL Vrancea): PNL a câştigat Consiliul Judeţean, două oraşe şi 26 de comune

AlegeriLocale2020/ Cătălin Toma (PNL Vrancea): PNL a câştigat Consiliul Judeţean, două oraşe şi 26 de comune

PNL Vrancea a câştigat după alegerile locale de duminică Consiliul Judeţean (CJ), primăriile a două din cele cinci oraşe şi 26 de comune, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

"PNL Vrancea a câştigat alegerile în ceea ce priveşte preşedinţia CJ Vrancea, cum de altfel a câştigat alegerile în mai multe localităţi din judeţ. (...) Vreau să felicit pe toţi candidaţii PNL Vrancea care s-au luptat. Avem un caz la Obrejiţa, unde s-a pierdut primăria cu câteva voturi şi de asemenea şi alte primării unde s-a pierdut la câteva voturi distanţă. Dar sunt oameni care au demonstrat că pot şi de aceea PNL le asigură tot sprijinul. Am câştigat în municipiul Adjud şi Panciu, la Bârşeşti, Bilieşti, Boloteşti, Bordeşti, Broşteni, Chiojdeni, Ciorăşti, Dumitreşti, Garoafa, Gura Caliţei, Homocea, Jariştea, Măicăneşti, Moviliţa, Nereju, Păuneşti, Răstoaca, Slobozia Bradului, Soveja, Spulber, Suraia, Tâmboeşti, Tulnici, Ţifeşti, Urecheşti şi Vizantea Livezi", a declarat Cătălin Toma.

El a precizat că a cerut renumărarea celor circa 10.000 de voturi nule, atât pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi pentru listele de consilieri judeţeni.

"Ca urmare a cererii atât a PSD, cât şi a Alianţei PNL-USR-PLUS de reverificare a voturilor nule, vom avea rezultatele finale spre seară. (...) Şi în 2016 cam acelaşi număr de voturi nule au fost, cam la aceiaşi proporţie de votanţi. PSD a solicitat renumărarea voturilor doar pentru preşedintele de Consiliul Judeţean, noi am cerut şi pentru Consiliul Judeţean. Şi nu vă ascund, că în prima etapă cât au verificat, şapte voturi sunt pentru noi, trei pentru ei. Eu le mulţumesc că au venit cu această idee, pentru că o să avem o proporţie mai favorabilă", a precizat Toma.

Potrivit acestuia, proiectul său în calitate de preşedinte al CJ Vrancea va fi acela "de a asigura mobilitate, conectivitate şi parteneriat".

"Proiectul meu în calitate de preşedinte a CJ Vrancea este acela de a asigura mobilitate, conectivitate şi parteneriat, şi de aici vom avea foarte multe lucruri de făcut. Insist că în primele zile în care vom prelua această funcţie importantă va trebui să facem şi un audit, pentru că această instituţie a CJ Vrancea are în desfăşurare proiecte care au avut de suferit sau suferă în ceea ce priveşte execuţia bugetară", a spus Cătălin Toma.

Potrivit datelor provizorii comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă, Cătălin Toma a obţinut 65.025 voturi, în timp ce Marian Oprişan a fost votat de 59.196 de vrânceni. AGERPRES 

Sursa foto:  Catalin Toma / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria