AlegeriLocale2020/ Firea: Vom depune o plângere la Parchet; nu mă simt abandonată de colegii mei

AlegeriLocale2020/ Firea: Vom depune o plângere la Parchet; nu mă simt abandonată de colegii mei

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că după analiza finală a Biroului Electoral Central va depune o plângere la Parchet pe tema "viciilor" de la alegerile din Bucureşti şi a adăugat că nu se simte abandonată de colegii din PSD.

"Este normal şi firesc şi cronologic să aşteptăm, totuşi, un final de analiză şi dezbatere din partea autorităţilor electorale. Din respect pentru cetăţeni, pentru democraţie (...) trebuie să uzăm de toate soluţiile, fie cele electorale, fie în justiţie. (...) Viaţa merge înainte, dar, dacă totuşi vrem să le demonstrăm românilor că nu contează cine numără, ci contează cine votează, atunci trebuie să mergem pe toate aceste căi indiferent de rezultat, uneori previzibil. (...) Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate, îngroşate cu carioca, toate cifrele care nu au cum să iasă, să se verifice şi voturile nule, de ce au fost trecute la nule. Dacă se va dori o anchetă adevărată, se va face. Dacă nu, ne vedem la parlamentare în 6 decembrie, unde sper să se fure mai puţin", a afirmat Gabriela Firea la sediul central al PSD, înainte de şedinţa Consiliului Politic al formaţiunii.

Potrivit acesteia, există în Bucureşti 65.000 de voturi nule.

"Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule, înţeleg că 65.000 de bucureşteni n-au ştiut să voteze, pentru că acele buletine de vot de fapt au fost introduse în urnă şi apoi declarate de comisie nule, în sensul viciate, mâzgălite, puse mai multe ştampile, îndoite. 10% dintre buletinele folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare. (...) Plus multe procese verbale modificate cu carioca, plus una scrie pe procesele verbale de la secţie, altele care nu dau cheia, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea dacă cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au înregistrat în ultima perioadă", a arătat liderul PSD Bucureşti.

Gabriela Firea a susţinut că, dacă cineva doreşte, "îşi pune cu drag capul pe tipsie".

"Este normal că, după orice scrutin, partidele politice îşi fac propriile evaluări şi analize. Cei care au câştigat, bravo lor, vor fi avansaţi. În legătură cu cei care au pierdut, cu siguranţă în cadrul tuturor formaţiunilor politice, deci şi la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul înregistrat şi, bineînţeles, tot ceea ce s-a întâmplat în campanie. În Bucureşti am dublat eu şi colegii mei scorul de la europarlamentare. (...) Dar nu este nicio problemă - dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi ar fi ultimul lucru pe care l-aş face", a spus edilul în funcţie.

Gabriela Firea susţine că "cine are ceva de spus" împotriva ei "să spună în faţă, nu pe surse".

"Cine are ceva de spus să spună direct în faţă, şi nu pe surse. Dacă ne întoarcem la vremurile în care dialogăm între noi, colegii, pe surse, pe anumite site-uri, care oricum ne sunt ostile şi care oricum toată campania au făcut contracampanie pentru noi, nu este bine. În fond, eu nu cred că cineva din conducerea partidului poate să se opună la aflarea adevărului, nu poate să se opună la respect faţă de cetăţeni. Cred că pur şi simplu cineva a vrut să bage băţul prin gard şi să ne supărăm între noi. Nu am simţit că sunt abandonată de colegi, chiar dacă asta s-a încercat să se sugereze la sfârşitul săptămânii trecute", a mai arătat liderul PSD Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”