AlegeriLocale2020/ Giugea: Cu un primar PNL, Craiova va trece la o administrare corectă, transparentă, în slujba cetăţeanului

AlegeriLocale2020/ Giugea: Cu un primar PNL, Craiova va trece la o administrare corectă, transparentă, în slujba cetăţeanului

Candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe 27 septembrie PNL doreşte să marcheze momentul T zero în ceea ce priveşte administrarea municipiului Craiova, când se va trece la o administrare corectă, transparentă, în slujba cetăţeanului.

"Cel puţin în ultimii 8 ani de zile, în Craiova a fost o administrare făcută cu amatorism şi rea credinţă. Aceasta este caracterizarea cea mai simplă, dar şi cea mai corectă a ceea ce s-a întâmplat la nivelul municipiului Craiova în ultimii 8 ani. Vin şi reîncălzesc aceeaşi supă electorală pentru a treia - a patra oară, uitând să menţioneze că au făcut în ultimii 8 ani de zile toate eforturile pentru a trece Craiova pe numele lor, probabil vor să o ia şi acasă. Administraţia craioveană este în acest moment împotmolită, scufundată în mâl, trebuie să modernizăm administraţia, să venim cu proiecte reale, concrete, aplicabile, astfel încât Craiova să devină cu adevărat o capitală regională şi unul dintre marile oraşe ale Uniunii Europene. Spunea cineva că în acest moment Craiova este ca o tigaie încinsă: betoane şi asfalt. Noi ne dorim un oraş verde, nu un oraş în care aducem numai tiribombe şi tarabe pentru mici", a spus Giugea, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că prin proiectul său doreşte dezvoltarea Craiovei de la periferie către centru, pentru că în acest moment Craiova are 500 de străzi neasfaltate şi 50 de străzi fără canalizare, precum şi reconsiderarea transportului în comun.

"Trebuie să avem un metrou de suprafaţă, care să garanteze şi accesul din zona metropolitană. Transportul în comun în Craiova este cel pe care l-a lăsat regretatul Vasile Bulucea (n.red.: fost primar al Craiovei între anii 1973-1976 şi 1996-2004). Nimeni nu a intervenit asupra reconfigurării transportului în comun, nimeni nu a luat în considerare că 25% dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în Craiova provin din zona metropolitană, intră şi ies cu maşinile. Obiectivele de dezvoltare au fost puse numai pe hârtie, pentru a câştiga nişte puncte la nişte proiecte. De exemplu, pistele de bicicletă în Craiova sunt nefuncţionale, care încep de nicăieri şi duc nicăieri", a mai spus Giugea.

Candidatul PNL la Primăria Craiova a mai afirmat că în acest oraş se construieşte haotic în momentul de faţă. "S-au făcut lucruri puţine şi s-au făcut lucruri mai ales în interesul unor grupări. Nu susţin nicio grupare şi nici nu vin la Primărie ca să formez vreun grup de interese. Legea înainte de orice! Vreau să creăm perspectivele pe care le merită Craiova şi craiovenii: locuri de muncă, dezvoltarea sistemului educaţional, a sistemului de sănătate, administraţia să fie pusă în slujba tuturor. Vreau să schimbăm categoric atitudinea în ceea ce priveşte relaţia primarului cu cetăţenii. Nu la fiecare 4 ani craiovenii îşi aleg un stăpân. De data asta craiovenii au posibilitatea să îşi aleagă un responsabil pentru ceea ce se întâmplă la nivelul Craiovei", a mai spus Giugea în conferinţa de presă prin care PNL Dolj a marcat începerea campaniei electorale.

La eveniment au mai participat candidatul PNL Dolj la funcţia de preşedinte al CJ Dolj, Alexandru Gîdăr, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, preşedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, ministrul Tineretului, Ionuţ Stroe, şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a afirmat că organizaţia pe care o conduce are candidaţi în toate cele 110 localităţi, plus municipiul Craiova. "Suntem singurul partid care luptă realmente cu PSD, pentru că sunt unii care comentează în public şi vorbesc de blaturi. În Dolj numai PNL şi cei cu care ne luptăm de ani de zile au liste complete de candidaţi în judeţ. Avem o singură lipsă, în comuna Almăj, unde, din nefericire, candidatul nostru, domnul Nelu Hoancă, a decedat după ce s-au depus listele de candidaţi şi, conform legii, nu mai avem posibilitatea să îl înlocuim. Sunt nişte lucruri care cred că ar trebui modificate în lege. Mergem cu convingerea că atât la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, cât şi în municipiul Craiova şi în majoritatea localităţilor vom câştiga alegerile, iar viaţa cetăţenilor se va schimba în bine", a spus Stoica.

Acesta a mai afirmat că în acest moment majoritatea regiilor Primăriei Craiova sunt în faliment.

"La Termoficare conduce domnul Gheorghe Nedelescu de la PSD, cu un salariu de peste 14.000 lei, iar salariaţii nu au certitudinea zilei de mâine, că este în faliment. RAT-ul este, de asemenea, în faliment, şi de ani de zile este subvenţionată de către cetăţean. Cred că la un moment dat, la câţi bani s-au alocat din buzunarul cetăţeanului, ar trebui ca transportul să fie gratuit, poate aşa decongestionăm oraşul. RADPFL este în aceeaşi situaţie. SCLDP nu este în stare să taie iarba de pe marginea drumurilor judeţene şi nu există iarnă în care să nu fie înzăpeziri, pentru că perdelele de protecţie mult promise nu s-au mai realizat. Hotelul Parc primeşte în fiecare an milioane de lei şi ne întrebăm de ce, când într-o economie de piaţă hotelurile trăiesc foarte bine şi nu sunt subvenţionate de nimeni, iar acţionarii iau dividende, nu vin de acasă de fiecare dată cu bani să susţină o activitate neprofitabilă", a mai spus preşedintele PNL Dolj. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”