AlegeriLocale2020/ Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Vom construi un spital nou şi un Centru naţional de sănătate

AlegeriLocale2020/ Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Vom construi un spital nou şi un Centru naţional de sănătate

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc - candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că are în proiect construirea unui spital judeţean nou şi a unui Centru naţional de sănătate.

"Vom construi la Neamţ un Centru naţional de sănătate, un complex integrat care să folosească resursele naturale de la Neguleşti, Bălţăteşti, Oglinzi, pentru că există finanţări la nivel european şi guvernamental pentru astfel de proiecte. Judeţul Neamţ are la dispoziţie 100 milioane de euro pentru un nou spital judeţean şi pentru dezvoltarea acestui Centru naţional de sănătate. Mai vrem să punem la punct centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. Împreună cu parteneri din privat, alături de cetăţean, de pacient, Consiliul Judeţean Neamţ şi Primăria Piatra-Neamţ, ne vom asigura ca în perioada 2020 - 2024, judeţul Neamţ să fie un pol de dezvoltare al turismului medical", a declarat Mugur Cozmanciuc.

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carbelea, a apreciat că serviciile medicale din judeţ sunt precare, dar nu din cauza cadrelor medicale.

"Judeţul Neamţ oferă servicii medicale precare, trebuie să schimbăm acest lucru. Cauza nu este dată de cadrele medicale, nu este vina doctorilor, a asistenţilor de la Spitalul Judeţean Neamţ pentru felul în care sunt trataţi pacienţii din Piatra-Neamţ şi Neamţ. Este vina unui sistem de management deficitar condus cu bocancul de un baron local, care a condus iresponsabil şi nu are niciodată în vedere sănătatea oamenilor, ci doar buzunarele cumetrilor. Spitalul Judeţean Neamţ este unul bolnav, avem nevoie de însănătoşirea acestui sistem. Vă chem pe 27 septembrie pe toţi pietrenii, nemţenii la vot să decideţi sănătatea noastră a tuturor. Împreună cu Mugur Cozmanciuc vom moderniza sistemul de sănătate din judeţ, vrem să oferim un sistem de sănătate şi un spital judeţean nou", a precizat Andrei Carabelea.

Prezent la conferinţa de presă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că susţine proiectele lui Mugur Cozmanciuc.

"Despre modernizarea sistemului de sănătate am discutat de multe ori cu Mugur Cozmanciuc, cu care mă ştiu de ani de zile, suntem şi prieteni. Pe perioada pandemiei am trecut de două ori pe la Spitalul Judeţean Neamţ şi am văzut care sunt serviciile şi am constatat că nu putem realiza calitatea medicală de care au nevoie pacienţii. Necesitatea unui spital judeţean nou este imperioasă, dar şi a unui Centru naţional de sănătate, care să servească interesului pacientului român şi nu numai. Dacă dezvoltăm o capacitate medicală trebuie să se susţină economic şi să poată rezolva un număr mare de patologii. (...) În judeţul Neamţ vom sprijini proiectul de construire a unui nou spital judeţean, a acestui punct naţional de sănătate, reabilitarea spitalului de la Bicaz, reaşezarea spitalului de la Roman, dar şi a celui din Tîrgu Neamţ. Ministerul Sănătăţii va fi partener şi se va implica şi în consilierea a tot ceea ce înseamnă fonduri europene. Avem la dispoziţie 4 miliarde de euro pentru sănătate, haideţi să implementăm nişte proiecte pentru dezvoltarea calităţii medicale din Piatra-Neamţ", a subliniat Nelu Tătaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante