AlegeriLocale2020/ PNL Sector 5, plângere penală împotriva primarului Florea pentru contracte de achiziţii de un milion de euro

AlegeriLocale2020/ PNL Sector 5, plângere penală împotriva primarului Florea pentru contracte de achiziţii de un milion de euro

PNL Sector 5 anunţă că, prin preşedintele organizaţiei, Cristian Băcanu, a depus la DNA plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, pentru modul fraudulos în care a realizat la final de mandat 198 de contracte de achiziţie directă, în valoare de un milion de euro (5 milioane lei), către două firme cu acţionar comun.

Potrivit unui comunicat al PNL Sector 5, schema folosită de Florea şi cu alte ocazii a fost să împartă achiziţia în 198 de contracte cu atribuire directă, iar banii au ajuns în buzunarul unei singure familii - fraţii Vidraşcu, patronii Editurii Litera.

"Tupeul primarului Florea a depăşit orice limită. Pe final de mandat, în plină campanie, îşi face propagandă electorală pe banii locuitorilor, după ce începutul şcolii a fost un eşec pentru mii de elevi din şcolile Sectorului 5, pe care le administrează. (...) După ce timp de patru ani nu a făcut nimic pentru locuitorii Sectorului 5, primarul PSD dă şi în ultimele zile de mandat şpăgi electorale, folosindu-se, în acest caz, de copii. Dacă ar fi mers prin Sectorul 5, Florea ar fi aflat că elevii din aceste şcoli învaţă în trei schimburi, că starea clădirilor este deplorabilă şi că mulţi dintre ei au început şcoala în sistem online, din cauza nepăsării administraţiei PSD, care nu a finalizat lucrările de reparaţii. Florea va plăti în justiţie pentru ilegalităţile pe care le-a patronat, folosindu-se de banii cetăţenilor", a declarat preşedintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu.

Liberalii susţin că acest caracter penal al faptelor se întinde de la etapa de planificare şi atribuire a achiziţiei publice, existând indicii inclusiv pentru partea de executare a contractelor de achiziţie.

"Punctul central şi care trădează caracterul penal: fragmentarea achiziţiei - mai multe achiziţii la un interval scurt de timp a unor loturi de produse similare, dacă nu chiar identice. Practic, primarul Florea a împărţit obiectivul achiziţiei de aşa natură astfel încât să se încadreze pe procedura selecţiei de ofertă, în condiţiile în care valoarea totală a achiziţiei ar fi condus la varianta organizării unei licitaţii. Motivul este foarte simplu şi bine cunoscut, lipsa transparenţei şi eludarea mecanismelor licitaţiilor", se arată în comunicat.

Liberalii arată că, pe 10 septembrie, Primăria Sectorului 5, condusă de primarul PSD Daniel Florea, a atribuit, prin achiziţie directă, 198 contracte către două firme - Idea Papel Distribution şi Litera Educaţional - pentru furnizarea de rechizite, cărţi şi boxe sau baterii externe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …