AlegeriLocale2020/ Prahova: Două dosare penale pentru nereguli la vot

AlegeriLocale2020/ Prahova: Două dosare penale pentru nereguli la vot

Două dosare penale care vizează frauda la vot şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale au fost deschise, duminică, de anchetatori după sesizarea unor nereguli în derularea procesului de votare, faptele având loc la secţii din Măneciu şi Băicoi.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, un alegător a sesizat faptul că la Secţia de votare 476 din Măneciu un membru din comisia de votare ar fi înmânat 4 buletine de vot unui cetăţean, iar în buletinul de vot se aflau împăturite alte 3 buletine de vot pentru preşedintele Consiliului Judeţean, fără a avea ştampila de control.

"La faţa locului s-a deplasat echipa de verificare, se relaţionează cu Parchetul, sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, conform articolului 387 din Cod Penal", precizează sursa citată.

Membrul comisiei de votare nu a fost înlocuit, cercetările fiind în derulare, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Liliana Minculescu.

Un alt dosar penal a fost deschis după ce un cetăţean în vârstă de 75 ani care a votat la Secţia 185 din Băicoi ar fi spus comisiei, după exercitarea votului, că pe buletinul de vot este deja pusă ştampila pe un candidat. Buletinul în cauză a fost anulat, bărbatul a primit alt buletin de vot şi a votat din nou.

Şi în acest caz s-a luat legătura cu procurorii, fiind deschis un dosar de cercetare conform articolului 385 din Cod Penal (împiedicarea exercitării drepturilor electorale).

Totodată, la Mizil şi la Ciorani au fost probleme legate de existenţa unor afişe electorale care erau lipite pe un panou, respectiv pe un imobil aflat în construcţie în apropierea secţiilor de votare.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, acestea au fost îndepărtate de membrii secţiilor de votare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei