AlegeriLocale2020/ Primarul ales al municipiului Alba Iulia va solicita efectuarea unui audit, după ce va fi învestit în funcţie

AlegeriLocale2020/ Primarul ales al municipiului Alba Iulia va solicita efectuarea unui audit, după ce va fi învestit în funcţie

Primarul ales al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa (USR-PLUS), a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, după ce va fi învestit, va solicita efectuarea unui audit, pentru că vrea să ştie ce anume preia.

"După ce ajung în Primărie, vă anunţ oficial că voi face un audit, ori cu o firmă de specialitate din exterior, ori cu un audit al Curţii de Conturi, pentru că mi se pare normal să văd ceea ce preiau şi, nu neapărat eu, trebuie să ştie albaiulienii. În baza principiului transparenţei la care ţin enorm de mult, trebuie să fac acest lucru", a declarat Gabriel Pleşa.

Noul primar a subliniat că una dintre "priorităţile" sale este "transparenţa deciziilor", astfel încât cetăţenii să ştie tot ce se va hotărî pentru binele comunităţii.

Votat de 36,80% dintre alegătorii prezenţi duminică la urne, cu 3,08% mai mult decât contracandidatul său, liberalul Voicu Paul, Gabriel Pleşa s-a arătat convins că balanţa a "înclinat" spre el, în primul rând, din cauza "mesajelor confuze, populiste" şi a "uzurii vechii administraţii".

Noul primar ales a făcut referire şi la lansarea de către Alianţa USR PLUS a unei consultări cetăţeneşti, care va sta la baza deciziei privind formarea majorităţii politice în Consiliul Local (CL) Alba Iulia, în condiţiile în care, în urma alegerilor locale, PNL a obţinut 9 mandate, USR PLUS - 7, PSD - 4, ultimul mandat revenind unui independent.

Pleşa a spus că, deşi deputatul liberal Florin Roman s-a exprimat pe o reţea de socializare că, la Alba Iulia, decizia politică "corectă" pentru PNL ar fi intrarea în opoziţie, el nu a văzut încă o poziţie oficială a partidului în acest sens.

"Îi respect opinia (liberalului Florin Roman - n.r.), dar, categoric, pe mine mă interesează ceea ce vor cetăţenii, în primul rând, tocmai de aceea facem şi acest demers democratic. Ce hotărăsc în interior la PNL e decizia dânşilor şi o vom respecta", a mai declarat Gabriel Pleşa.

Întrebat dacă, în cazul constituirii unei majorităţi cu PNL, ar accepta ca viceprimar pe contracandidatul său, Voicu Paul, Pleşa a menţionat că el va lucra cu oricine vrea să vină să se pună în slujba oraşului, subliniind însă că liberalul a primit duminică un "vot de sancţiune".

"Dacă va fi cu PNL (majoritatea constituită - n.r.), sigur, (...), vom lua decizia dacă acceptăm o propunere sau alta din partea PNL. Din punctul meu de vedere, eu voi lucra, categoric, cu oricine vrea să vină să se pună în slujba oraşului, doar că, trebuie să spun, în urmă cu 3 zile, oamenii au dat şi un vot de sancţiune, iar acest vot de sancţiune a fost împotriva vechii administraţii. Din nefericire, domnul Voicu Paul a fost în centrul acestui vot de sancţiune şi va trebui să ţinem cont de acest lucru", a susţinut Pleşa.

În ceea ce priveşte o posibilă alianţă cu PSD, el a afirmat că USR-PLUS a fost şi este adversara PSD, însă, fiindcă nu există o majoritate în CL, dacă cetăţenii vor fi de acord cu aceasta, varianta în cauză este posibilă. 'Trecem peste orgolii politice pentru a putea lucra pentru oraş", a conchis noul primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

Prezenţi la conferinţa de presă, co-preşedinţii Alianţei USR - PLUS Alba au mulţumit electoratului pentru votul acordat duminică.

"Am reuşit să scoatem un rezultat extraordinar. Alianţa USR PLUS Alba a reuşit să intre în 25 de consilii locale la nivel de judeţ. Avem 46 de mandate de consilier local, 4 mandate de consilier judeţean şi doi primari, în Alba Iulia - Gabriel Pleşa şi Lupşa - Radu Penciu. Este primul pas pe care îl face Alianţa USR PLUS Alba în aceste alegeri locale. De aici începem să construim, să construim buna guvernare, să venim cu acea viziune în consiliile locale, să venim cu oameni care îşi doresc să facă bine şi oameni care îşi doresc să facă un al mod de a face politică", a declarat Beniamin Todosiu (USR).

La rândul său, Mihail David (PLUS) a spus că scorul reuşit în 27 septembrie în municipiul reşedinţă de judeţ nu doar că onorează, dar şi obligă.

"Vrem ca în următorii patru ani să demonstrăm că USR PLUS (...) va fi acea schimbare, în comparaţie cu ceea ce, din păcate, a însemnat până acum vechea clasă politică", a declarat David. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat