AlegeriLocale2020/ Vrancea: Cinci incidente electorale în judeţ de la începutul campaniei electorale

AlegeriLocale2020/ Vrancea: Cinci incidente electorale în judeţ de la începutul campaniei electorale

De la începutul campaniei electorale, în judeţul Vrancea au avut loc cinci incidente electorale, trei în mediul rural şi două în mediul urban, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"De la data de 28 august şi până în prezent, la nivelul IPJ Vrancea au fost înregistrate cinci evenimente de natură electorală, din care două în mediul urban şi trei în mediul rural. Cele două evenimente din mediul urban au fost înregistrate la Focşani, iar cele din mediul rural s-au înregistrat la Soveja, Câmpuri şi Nereju", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu.

La Focşani, în urma unui conflict care a avut loc la Biroul Electoral între reprezentantul PSD în Biroului Electoral de Circumscripţie Focşani şi un reprezentant al PNL Vrancea venit să consulte listele electorale, ambele persoane implicate au depus plângere la Poliţie, în cauză fiind întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

La Soveja şi Câmpuri incidentele au vizat probleme de afişaj electoral, în timp ce la Nereju a avut loc un incident electoral între primarul din comună şi contracandidatul său legat de problema apei potabile pentru locuitorii dintr-o anumită zonă a comunei.

Potrivit Poliţiei, mai multe localităţi sunt monitorizate în această perioadă pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acţionează permanent pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru verificarea zilnică a modului de respectare a cadrului legislativ, în contextul alegerilor locale. De asemenea, poliţiştii monitorizează situaţia operativă de la nivelul judeţului şi în funcţie de evoluţia şi dinamica acesteia, precum şi în funcţie de particularităţile specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, vor fi dispuse măsuri în consecinţă, care să conducă la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale", a precizat IPJ Vrancea. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”