AlegeriLocale2020/ www.votcorect.ro - platformă lansată de Expert Forum pentru scrutinul din 27 septembrie

AlegeriLocale2020/ www.votcorect.ro - platformă lansată de Expert Forum pentru scrutinul din 27 septembrie

Expert Forum anunţă că a lansat platforma www.votcorect.ro pentru alegerile locale din 27 septembrie, prin intermediul căreia sunt explicate principalele reguli privind campania electorală, înregistrarea alegătorilor, ziua votului sau contestaţii, în termeni cât mai simpli.

De asemenea, echipa Vot Corect răspunde la întrebări frecvente despre organizarea procesului electoral şi primeşte sesizări legate de nereguli. Sesizările vor fi transmise instituţiilor relevante, iar persoanele care le-au semnalat vor fi asistate în rezolvarea problemelor legate de diferite etape ale procesului electoral, dacă este cazul, informează un comunicat transmis luni AGERPRES de Expert Forum.

Conform sursei citate, platforma Vot Corect este dezvoltată pentru alegerile locale din 2020 în cadrul proiectului "Alegeri locale corecte şi transparente - ACT", derulat de Asociaţia Expert Forum în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014 - 2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislaţiei electorale şi de a asigura intervenţia în regim de urgenţă prin instrumente legale şi reacţii publice.

În ziua şi preziua alegerilor, echipa Fiecare Vot va răspunde tuturor solicitărilor de informaţii şi asistenţă primite de la observatori, alegători, reprezentanţi ai partidelor politice sau alte persoane interesate de alegeri prin intermediul numărului TelVerde 0800 080 200. Numărul de telefon este disponibil în România şi este gratuit, precizează comunicatul.

Alături de partenerii din coaliţia Fiecare Vot, Expert Forum acreditează observatori pentru monitorizarea secţiilor de votare în ziua alegerilor. Observarea alegerilor vizează exclusiv integritatea procesului electoral, de aceea observatorii trebuie să fie fără excepţie imparţiali, să nu facă parte din partide politice şi să nu se implice în campania electorală. Până pe 24 septembrie, persoanele care doresc să fie observatori se pot înscrie exclusiv online pe fiecarevot.ro. Observatorii acreditaţi vor primi echipamente de protecţie şi indicaţii foarte clare cum să se protejeze de COVID-19, respectând recomandările specialiştilor şi legislaţia în vigoare. Cei înscrişi pot monitoriza o singură secţie de votare sau mai multe, într-o echipă mobilă, formată din doi observatori. Recomandarea organizatorilor este ca pentru o siguranţă sporită anul acesta echipele mobile să fie formate din rude sau prieteni apropiaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro