AlegeriLocale2020/AEP: Vineri are loc tragerea la sorţi a numelor operatorilor de calculator ai birourilor electorale

AlegeriLocale2020/AEP: Vineri are loc tragerea la sorţi a numelor operatorilor de calculator ai birourilor electorale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) transmite că vineri va avea loc, la sediul instituţiei, în şedinţă publică, tragerea la sorţi a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară cu ocazia alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie.

AEP aminteşte că începând cu alegerile administraţiei publice locale din anul 2016 a devenit funcţional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). În acest sens, în toate secţiile de votare există cel puţin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt desemnaţi, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, pe baza tragerilor succesive la sorţi dintre persoanele declarate admise ca urmare a examinării, în ordinea punctajului obţinut la examinare sau a punctajului obţinut ca urmare a evaluării activităţii anterioare, după caz.

Operatorii de calculator traşi la sorţi pot fi repartizaţi pe secţii de votare sau pe centre de votare, după caz, ordinea de prioritate la desemnarea acestora fiind următoarea:

a) persoanele care au domiciliul în localitatea respectivă;

b) persoanele care au reşedinţa în localitatea respectivă;

c) persoanele care au solicitat desemnarea în localitatea respectivă.

Rezultatele tragerii la sorţi vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul AEP, www.roaep.ro, secţiunea Operatori de calculator ai BESV. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”