AlegeriLocale2020/Băsescu: Nu sunt geambaş de voturi, cum să mă retrag?

AlegeriLocale2020/Băsescu: Nu sunt geambaş de voturi, cum să mă retrag?

Candidatul PMP la Primăria Municipiului Bucureşti Traian Băsescu, afirmă că nu se va retrage din cursa electorală în care s-a angajat deoarece el nu este "geambaş de voturi" şi întotdeauna în politică a luptat "pentru fiecare vot".

"Nu sunt geambaş de voturi. Eu, de când mă ştiu în politică, am luptat pentru fiecare vot. Iar acum lupt pentru voturi, pentru că, politic, alianţa PNL USR ne-a împins la o candidatură individuală, ne-au scos din alianţă cu o săptămână înainte de depunerea listelor. Nu sunt geambaş de voturi, nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. (...) Cum să mă retrag?", a declarat Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute online, întrebat dacă este posibilă retragerea sa din cursa electorală pentru primărie.

El le-a reproşat primarului general, Gabriela Firea, şi candidatului susţinut de USR PLUS şi PNL, Nicuşor Dan, că "întorc spatele" luptelor politice, neparticipând la dezbatere.

"Nu numai Gabriela Firea, la fel de laş este şi Nicuşor Dan. Şi el întoarce spatele la luptele politice. E cam tânăr, dar are toate cicatricile pe spate. Şi unul şi altul sunt laşi. Înşeală prin refuzul de a participa la confruntări, înşală bucureştenii. Ei stau pe valul voturilor propriilor partide, fără să aibă soluţii mai credibile şi mai viabile, mai orientate către creşterea calităţii vieţii decât am eu. În aceste condiţii preferă să fugă. Pentru mine, amândoi (...) înşală electoratul din Bucureşti care se pregăteşte să cadă într-o mare capcană, să dea un vot politic, în loc să dea un vot pentru cel care poate schimba Bucureştiul", a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a apreciat că în Capitală, campania pentru alegerile locale "nu există" şi reprezintă "doar o invitaţie" la vot politic.

"Nu am crezut vreodată că se va ajunge la situaţia în care candidaţii să îi considere pe alegători atât de lipsiţi de drepturi, încât să respingă ideea de confruntare de soluţii. Am intrat pe Youtube să văd ce s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru Primăria Londrei. A fost un adevărat festival cu confruntările. Uitaţi-vă la Berlin, uitaţi-vă peste tot! Confruntările sunt partea esenţială a campaniilor", a spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN