AlegeriLocale2020/Mugur Cozmanciuc (PNL): Judeţul Neamţ este pe locul 41 la accesarea fondurilor europene

AlegeriLocale2020/Mugur Cozmanciuc (PNL): Judeţul Neamţ este pe locul 41 la accesarea fondurilor europene

Judeţul Neamţ se află pe locul 41 la nivel naţional în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, din cauza incompetenţei administraţiei PSD, afirmă preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, candidatul liberalilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Liderul PNL Neamţ a precizat luni, într-un comunicat de presă, că "onoarea judeţului de a nu fi pe ultimul loc a fost salvată" de judeţul Teleorman.

"Acest loc ruşinos ocupat de judeţul Neamţ este cauzat de acţiunile păguboase girate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a 'teleormaniza' Neamţul. De exemplu, în Neamţ nicio autoritate publică nu a depus proiecte pentru atragerea fondurilor europene, asta în condiţiile în care banii europeni există şi au fost deja accesaţi cu succes în alte judeţe! Deşi preşedintele CJ Neamţ se bătea cu pumnii în piept că se luptă pentru ca nemţenii să aibă condiţii mai bune, el nu a fost depus niciun proiect pentru dotarea spitalelor în lupta împotriva COVID-19. Asta în condiţiile în care până acum au fost depuse 145 de proiecte din restul ţării cu o valoare totală de 2,9 miliarde lei. Şi acesta este doar un exemplu care ne arată incompetenţa şi lipsa de interes de care dau dovadă Ionel Arsene şi echipa cu care el conduce judeţul", a declarat Mugur Cozmanciuc, potrivit comunicatului.

Liderul PNL Neamţ a adăugat că judeţul poate atrage investiţii europene în infrastructura mare, în turism şi în mediul de afaceri.

"Numai cine nu vrea nu accesează fonduri europene în perioada aceasta! Dacă nemţenii îmi vor acorda votul lor şi voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, îmi propun ca judeţul nostru să fie campion la absorbţia de fonduri europene. Aceşti bani sunt mai mult decât necesari pentru a dezvolta comunităţile noastre. Vreau să arătăm că se poate să avem parte de bunăstare", a precizat candidatul PNL la preşedinţia CJ Neamţ.

Mugur Cozmanciuc a menţionat că, în următorul exerciţiu financiar, România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)