AlegeriLocale2020/Nicuşor Dan: Mi-au fost aduse la cunoştinţă multe ilegalităţi în interiorul Poliţiei Locale

AlegeriLocale2020/Nicuşor Dan: Mi-au fost aduse la cunoştinţă multe ilegalităţi în interiorul Poliţiei Locale

Nicuşor Dan, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat că i-au fost aduse la cunoştinţă multe ilegalităţi în interiorul Poliţiei Locale, adăugând că s-ar fi realizat angajări fără concurs sau că zeci de mii de litri de motorină ar fi fost facturaţi ilegal.

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă foarte, foarte multe ilegalităţi în interiorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Este sesizat DNA, este sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Sunt mulţi oameni care au fost angajaţi acolo fără concurs şi fără să aibă diplomele necesare pentru poziţiile pe care le-au ocupat. Cazul cel mai flagrant este cu un domn care a dat concurs pentru poziţie publică şi au încurcat ei plicurile sigilate şi el a dat răspunsul la întrebările care erau într-un plic care nu s-a desigilat. Acest aspect a fost constatat şi, ca urmare, nu s-a mai prezentat la proba orală. Există în rapoartele către Parchete - tot în Poliţia Locală - rapoarte despre zeci de mii de litri de motorină care au fost facturaţi ilegal. Deci, există extrem de multe ilegalităţi", a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a mai precizat că ar exista persoane aflate în structuri de conducere ale administraţiei în cazul cărora există motive pentru demitere, deoarece ar fi întocmit acte ilegale.

"De exemplu, arhitectul şef, Ştefan Dumitraşcu, are, în opinia mea, câteva sute de autorizaţii ilegale, pentru care instanţa a confirmat ilegalitatea. Peste zece sunt doar în litigii cu Salvaţi Bucureştiul. Şi acesta este un motiv suficient pentru demitere, pentru că o obligaţie principală este ca legea să fie respectată. Acelaşi lucru se poate spune despre directorul Direcţiei Juridice, domnul Iordache", a susţinut Nicuşor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”