AlegeriLocale2020/Orban: Aruncatul cu noroi în adversarii politici a devenit sport naţional al PSD şi al jurnaliştilor plătiţi cu bani negri

AlegeriLocale2020/Orban: Aruncatul cu noroi în adversarii politici a devenit sport naţional al PSD şi al jurnaliştilor plătiţi cu bani negri

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat joi, la Eforie, că aruncatul cu noroi în adversarii politici, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, a devenit un sport naţional al PSD şi al jurnaliştilor plătiţi cu bani negri sau cu banii instituţiilor publice de către social-democraţi.

Afirmaţia a fost făcută de Orban după ce ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, candidatul liberalilor la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a fost întrebat de ziarişti cum comentează acuzaţiile că ar fi plagiat teza sa de doctorat din 2012 şi faptul că PSD, printr-o postare pe Facebook, susţine că acesta ar fi trebuit demis din funcţie, conform unui principiu enunţat de preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu cred că PSD face guvernul liberal şi, ca atare, ceea ce spune PSD nu valorează nici cât două cepe degerate, mai ales după comportamentul din ce în ce mai evident care pune PSD-ul în poziţia de duşman al românilor. În ceea ce priveşte chestiunea legată de tezele de doctorat, cred că există o singură instituţie care are calitatea să decidă dacă o teză de doctorat a fost întocmită conform rigorilor legale sau dacă există elemente care să conducă la decizia de a fi stabilit plagiatul. Nu poate nici PSD şi niciun jurnalist să decidă dacă o teză de doctorat este sau nu este corectă. Aruncatul cu noroi pe ultima sută de metri, în campanie, a devenit un sport naţional al PSD şi al tuturor jurnaliştilor plătiţi cu bani negri sau cu banii instituţiilor publice de către PSD. Ca atare, nu-mi întemeiez judecăţile de valoare pe minciunile gogonate pe care le lansează în spaţiul public un PSD din ce în ce mai disperat", a afirmat Ludovic Orban.

El a menţionat că pe români nu îi interesează bârfele de colţ de stradă, ci proiectele pentru dezvoltarea ţării.

"Eu cred că mult mai important pentru România nu sunt aceste mizerii lansate pe ultima sută de metri a campaniei, ci sunt proiectele fundamentale pe care Guvernul, autorităţile, mediul privat le realizează pentru a dezvolta România (...). Şi toate bârfele astea de colţ de stradă nu au absolut niciun fel de relevanţă pentru viaţa de zi cu zi a românilor", a spus Orban.

Ministrul Costel Alexe a declarat că teza sa de doctorat nu a fost plagiată, fiind vorba de un atac mârşav la instituţia unde a urmat cursurile şcolii doctorale.

"În primul rând, nu aş vrea să stricăm o frumoasă zi cu o nonştire. Este campanie electorală, intrăm în ultima săptămână, iar adversarii politici sau instituţiile media aservite adversarilor mei politici se întrec care pe care e mai inventiv. Trebuie spus foarte clar că nu este un plagiat, nu s-a pus nici măcar o secundă problema, din păcate, este un atac mârşav la instituţia în care am urmat cursurile şcolii doctorale, (...). Am demonstrat atât în cariera educaţională, cât şi profesională transparenţă, onestitate şi de fiecare dată am respectat legea şi reglementările în vigoare. De aceea nu aş vrea să comentez o nonştire pe care o cataloghez din start ca un fals", a afirmat ministrul Mediului.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, au participat, joi, în staţiunea Eforie, la o prezentare a programului de nisipare a zonei de coastă turistică, proiect finanţat din fonduri europene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...