AlegeriLocale2020/Orban: La Sectorul 1 nu trebuie renumărate voturile

AlegeriLocale2020/Orban: La Sectorul 1 nu trebuie renumărate voturile

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a afirmat marţi seara că în Sectorul 1 nu trebuie renumărate voturile.

"La sectorul 1, dacă Cristina Grigorescu (candidatul PNL la Consiliul Local Sector 1 - n.r.) nu se ducea la etajul doi şi dacă pe mine nu mă suna nimeni că nu e nicio echipă de jandarmi care să păzească sacii cu voturi, am fi asistat la cine ştie ce nenorocire. (...) Nu trebuie renumărate voturile, trebuie să se ţină cont de procesele-verbale care s-au făcut de delegaţi la secţiile de votare. Renumărarea voturilor se face când sunt anumite condiţii, când identifici patru-cinci situaţii în care au fost evidente nişte fraude care au fost făcute", a spus Orban la B1 Tv.

El a acuzat PSD că "a rămas în anii '90 în materie de comportament electoral".

"Reprezentanţii lor în secţiile de votare au instructaj special să mărească numărul de voturi ale PSD sau să scadă din numărul de voturi ale candidaţilor, vize de flotant... (...) Ar trebui filmate, noi asta am solicitat întotdeauna, procesul de numărare a voturilor să se filmeze, când se scot buletinele, trei - respectarea legii. Sunt situaţii în care preşedinţi ai birourilor electorale, secţiilor de votare, care, până la urmă, decid, nu respectă legea. (...) În multe secţii îi pun dinainte să semneze în alb procesele-verbale ca să nu stea până la sfârşit. În alte secţii se umblă direct la jucător, adică omul primeşte un avantaj şi nu-l mai găseşte în secţie. (...) S-au cumpărat voturi, ăsta este adevărul, cu bani, bineînţeles. (...) Ştiţi cum e, prinde orbul, scoate-i ochii! (...) Au schimbat acum pesediştii, nu au mai cumpărat cum obişnuiau ei să cumpere în ziua votului cu sistem de suveică, nu. În anumite zone au făcut-o câteva zile înainte, pe unii îi pun să jure cu mâna pe Biblie, pe alţii îi pun să fotografieze votul", a susţinut Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?