AlegeriLocale2020/Rotaru: PSD Brăila se află pe locul trei pe ţară în urma alegerilor, rezultate care ne onorează şi ne obligă

AlegeriLocale2020/Rotaru: PSD Brăila se află pe locul trei pe ţară în urma alegerilor, rezultate care ne onorează şi ne obligă

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a făcut public faptul că rezultatul obţinut de organizaţia judeţeană în alegerile locale clasează filiala pe locul trei pe ţară, cu 29 de primării câştigate din totalul de 44 existente, inclusiv cea a municipiului reşedinţă de judeţ, precum şi cu câştigarea şefiei Consiliului Judeţean.

"Organizaţia PSD Brăila prin reprezentanţii săi, candidaţi la diferite funcţii administrative, a obţinut preşedinţia Consiliului Judeţean şi majoritatea în Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Brăila şi majoritatea în Consiliul Local Municipal, primăriile celor trei oraşe: Făurei, Ianca şi Însurăţei, la care se adaugă funcţia de primar din 25 de comune şi un număr de 267 de consilieri din 546, respectiv 48,9% din totalul mandatelor de consilieri judeţeni, municipali, orăşeneşti şi comunali. Aceste rezultate, care au clasat organizaţia Brăila pe locul trei pe ţară, ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp", a declarat Ion Rotaru într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, senatorul Ion Rotaru a transmis mulţumiri brăilenilor care au votat cu PSD, membrilor PSD care s-au implicat în campanie, precum şi tuturor celor care s-au prezentat la urne la alegerile locale, indiferent cu cine au votat.

"Este meritul şi succesul echipei PSD şi mulţumim pe această cale întregului activ de partid, staff-ului de campanie judeţean şi de la nivelul fiecărei localităţi, membrilor de partid, tinerilor, organizaţiilor de femei şi seniorilor PSD, militanţilor şi voluntarilor, tuturor celor care s-au implicat şi au contribuit la obţinerea acestor rezultate. Rezultatele obţinute la nivel de judeţ, de municipiu, precum şi în unele dintre localităţile din judeţ conduse de primari PSD ne fac să credem că, în general, în mandatul care se va încheia în câteva zile, reprezentanţii PSD care au avut funcţii de conducere în Consiliul Judeţean şi la primării, precum şi consilierii noştri judeţeni şi locali au făcut treabă bună în forurile respective. În câteva zile, noul Consiliu Judeţean, noile consilii locale, noii sau mai vechii primari şi preşedintele Consiliului Judeţean se vor apuca de treabă, în noul mandat. Le dorim succes tuturor, indiferent din ce partid fac parte şi sperăm să avem o bună colaborare administrativă, în interesul comunităţii", a spus preşedintele PSD Brăila.

Ion Rotaru a ţinut să precizeze că PSD Brăila a încercat să facă o campanie curată, fără atacuri la adresa adversarilor politici.

"PSD Brăila a încercat să facă o campanie curată, candidaţii noştri s-au concentrat pe a-şi prezenta realizările şi proiectele, fără atacuri la adresa adversarilor politici şi am fi dorit să facă la fel şi ceilalţi candidaţi. Din păcate, începând de la nivel central (şi mă refer în special la rectificarea bugetară, care a fost una discreţionară, bazată strict pe criterii politice) şi continuând cu nivelul local, unii dintre adversarii politici au înţeles să facă o campanie negativă, aruncând cu noroi în candidaţii noştri şi atingând culmea penibilului, când au folosit imaginea candidaţilor PSD în campania lor electorală. După cum s-a dovedit, campaniile de tip negativ, împănate cu mizerii de tot felul, nu mai ţin la brăileni. Dacă adversarii noştri politici şi-ar fi consumat energia în a-şi formula nişte proiecte coerente şi realiste, în loc de a prezenta alegătorilor idei generale, mai mult sau mai puţin fezabile şi atacuri murdare la adresa candidaţilor PSD, poate şi rezultatul lor ar fi fost altul. Dar nu este treaba noastră ce fac alte partide şi cum îşi stabilesc acestea strategia de campanie", a completat Rotaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...