AlegeriLocale2020/Traian Băsescu: Orban va fi ultimul în care PMP să creadă

AlegeriLocale2020/Traian Băsescu: Orban va fi ultimul în care PMP să creadă

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a declarat că partidul din care face parte a fost pus într-o situaţie "extrem de dificilă" de către PNL înaintea alegerilor locale, motiv pentru care respinge ideea unei alianţe cu liberalii după alegerile parlamentare.

Precizările au fost făcute după ce, joi, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul liberalilor este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, dar şi că, după alegerile parlamentare, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR.

"Cât credeţi că mai pot eu să cred în acest rebut politic care se numeşte Ludovic Orban, când ne-a pus într-o situaţie incredibilă? Cu o săptămână înainte de expirarea dreptului de a depune liste, domnul Orban ne-a anunţat că ei merg singuri cu USR. Şi ne-au pus într-o situaţie extrem de dificilă. Cum să cred eu că Orban va mai vrea o alianţă? Cred că Orban va fi ultimul în care PMP să creadă", a spus Băsescu într-o conferinţă de presă online.

El a criticat şi modul în care guvernul a gestionat pregătirea anului şcolar. Fostul preşedinte a susţinut că PNL şi PSD au ajuns să guverneze cu "mulţi dintre analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte" şi că Monica Anisie ar face parte la rândul său din această categorie. Băsescu a mai precizat că dacă ar fi înţeles contextul actual, ministrul Educaţiei ar fi realizat o reducere consistentă a curriculei, selectând ceea ce este esenţial.

"Mă uitam ieri pe programul unei şcoli care va lucra în scenariul galben, un program pentru clasele V-VIII. Este revoltător să vezi că se planifică inclusiv zile cu şapte ore de curs pentru copii, în situaţii de pandemie. Acest mastodont nereformat care este Ministerul Educaţiei nu a dat un pas înapoi în restructurarea curriculei. Pe timpul de pandemie, cum să gândeşti că ar putea fi o zi pe săptămână, în care să ţii copilul şapte ore la şcoală, în loc să faci o restructurare a curriculei şi să îi laşi numai cu materiile principale? (...) Au lăsat la mintea fiecărui primar, la gândurile oricărui director de şcoală cum să rezolve el problemele. Prea puţini au făcut ce trebuie. Cei mai mulţi au spus: 'A, încă o ocazie să mai iau nişte voturi. Comandă, rapid, de tablete! Şi au cumpărat tablete. Comandă, rapid, de detergenţi! Şi au cumpărat dezinfectanţi. Comandă, rapid, de măşti!' Deci primăriile, în perspectiva alegerilor au câştigat potul cel mare. Primăriile cumpără voturi cu bani publici", a spus el.

Fostul preşedinte a reproşat Guvernului că nu a pregătit din timp un îndrumar pentru şcoli.

"De acum o lună Guvernul ştia că vom rămâne în pandemie şi în continuare. Ar fi trebuit să emită un ghid practic cu măsuri obligatorii. Nu ştiu dacă aţi văzut imaginile de la televiziuni - unii au pus acel 'pepsiglas', cum i-a spus doamna ministru al Educaţiei, în 'L'. Alţii l-au pus numai în faţă. Alţii l-au pus numai în spate. Alţii au pus numai lateral. Fiecare cum l-a tăiat capul. Nu există un îndrumar de diminuare a riscului de contaminare la copii, dacă se deschide anul şcolar", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...