AlegeriLocale2020/Voiculescu, către Negoiţă, Băluţă şi Piedone: Bairamul, furtul din banul public s-au terminat

AlegeriLocale2020/Voiculescu, către Negoiţă, Băluţă şi Piedone: Bairamul, furtul din banul public s-au terminat

Copreşedintele USR PLUS Vlad Voiculescu, care ar urma să preia funcţia de viceprimar al Capitalei după validarea mandatului de consilier general, a transmis viitorilor primari de sector de la alte formaţiuni care vor fi validaţi în funcţii că "bairamul s-a terminat, furtul din banul public s-a terminat", iar responsabilii pentru fapte de corupţie din Primăria Generală şi cele de sector vor trebui traşi la răspundere.

"Celor câţiva primari de la alte partide care, după toate probabilităţile, iată, ar putea să rămână în funcţie, domnul Negoiţă, domnul Băluţă, posibil domnul Piedone, le transmit că banchetul s-a terminat, bairamul s-a terminat. Chiar de vor reuşi să facă majorităţi, ceea ce nu le doresc şi nu le doresc bucureştenilor în Consiliul Local, nu vor avea o Primărie Generală şi, în general, nu vor avea partenerii pe care i-au avut în vremea de tristă amintire a PSD. Bairamul s-a terminat, furtul din banul public s-a terminat. Dacă ştiu că sunt corupţi, mai bine să plece singuri. Nu va exista niciun caz în care un caz de corupţie, găsit într-unul dintre spitale, într-una dintre şcoli, într-una dintre grădiniţe, în orice altă instituţie a Primăriei Municipiului Bucureşti şi presupunerea mea este că şi a primăriilor de sectoare şi promisiunea e că, cel puţin, în Sectoarele 1, 2 şi 6, orice caz de corupţie va merge către Parchet", a declarat Vlad Voiculescu, luni, într-o conferinţă de presă.

El subliniat că responsabilii acestor fapte vor trebui traşi la răspundere.

"Atât Gabriela Firea pentru cheltuirea banilor bucureştenilor pentru campania electorală mascată la multe televiziuni şi la multe radiouri, din banii Primăriei, până în ultima zi de campanie, chiar după ce Biroul Electoral spusese foarte clar că este ilegal, va trebui să răspundă pentru asta, sper că inclusiv patrimonial. Pentru că banii bucureştenilor care au fost aruncaţi pe fereastră, iată, şi fără rezultat, trebuie recuperaţi", a afirmat Voiculescu.

În context, el a transmis partenerilor de la PNL Bucureşti că au în reprezentanţii USR PLUS "un partener loial", atât timp cât se păstrează principiile de guvernare locală discutate cu aceştia.

"Celor din Primărie, mai ales din domeniile Sănătate şi Educaţie şi celalalte de care mă voi ocupa direct, le transmit că, dacă sunt oameni cinstiţi care vor să facă treabă în continuare, nu au nimic a se teme, dacă sunt corupţi, ar trebui să plece acum. Dacă au săvârşit vreun act de corupţie în ultimii ani, ar trebui să plece acum, dacă au colegi corupţi o să trebuiască să spună lucrul ăsta", a declarat Voiculescu.

El a adresat un mesaj şi cadrelor medicale din spitalele din Bucureşti.

"Celor din spitale, medicilor, care, poate, au fost minţiţi că se intenţionează privatizarea spitalelor de stat sau închiderea unor spitale sau împiedicarea în orice fel a performanţei, le spun să nu asculte de aceste lucruri. Le spun că nu e cazul, nu au nimic a se teme, din contră, o să încurajăm performanţa la orice nivel, indiferent de preferinţele politice ale unui medic, ale unei asistente, ale unui manager de spital, fie că au fost pronunţate sau nu. Mă interesează performanţa şi felul în care putem să slujim cetăţeanul şi atâta tot ", a mai afirmat Voiculescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...