#alegeriSUA: Biden îl acuză pe Trump că "a alimentat" violenţele din oraşele americane

#alegeriSUA: Biden îl acuză pe Trump că "a alimentat" violenţele din oraşele americane

Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "a alimentat" violenţele care au izbucnit în SUA în contextul manifestaţiilor din ultimele zile, afirmând că "eşecul său de a face apel la proprii susţinători să nu mai acţioneze ca o miliţie armată" îl face un preşedinte "slab", relatează AFP.

"El nu poate opri violenţele, deoarece timp de mai mulţi ani le-a alimentat", susţine candidatul democrat la Casa Albă, conform textului unui discurs pe care urmează să îl susţină luni la Pittsburgh, în Pennsylvania.

"Poate el crede că bolborosirea cuvintelor 'lege' şi 'ordine' îl face puternic, însă eşecul său de a face apel la proprii susţinători să înceteze să acţioneze ca o miliţie armată în ţară vă arată cât de slab este", potrivit lui Biden.

Cu nouă săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, cei doi candidaţi se acuză reciproc.

În SUA sunt difuzate în buclă imagini spectaculoase cu mişcarea istorică de furie împotriva rasismului, care degenerează uneori în ciocniri, dar şi cu un adolescent înarmat acuzat că a ucis două persoane săptămâna trecută la Kenosha, în Wisconsin, apoi cu o caravană de sute de vehicule pro-Trump care au defilat sâmbătă în bastionul progresist Portland, unde o persoană a fost de asemenea împuşcată mortal.

"Sunteţi în securitate în America lui Donald Trump?", aceasta este marea întrebare pe care Biden ar urma să le-o adreseze luni electorilor.

De partea cealaltă, Trump îi acuză pe democraţi de laxism în statele şi oraşele pe care le guvernează, pentru că o parte din poliţie depinde de autorităţile locale. Continuând luni avalanşa de postări pe Twitter din weekend, miliardarul a scris din nou cuvintele de ordine ale campaniei sale: 'Lege şi ordine'.

"Primarii şi guvernatorii de stânga radicală din oraşe unde are loc această violenţă nebună şi-au pierdut controlul asupra 'mişcării' lor", a postat el luni pe Twitter.

Joe Biden, 77 de ani, îl devansează pe Donald Trump, 74 de ani, în media sondajelor de opinie naţionale, dar şi, la o diferenţă mai mică, în mai multe state-cheie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro