#alegeriSUA: Candidatul democrat Joe Biden ar fi adunat fonduri record de peste 300 milioane de dolari în august (presă)

#alegeriSUA: Candidatul democrat Joe Biden ar fi adunat fonduri record de peste 300 milioane de dolari în august (presă)

Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden ar urma să raporteze o colectă de fonduri record de peste 300 de milioane de dolari în luna august, relatează marţi ziarul New York Times, citând două persoane familiarizate cu chestiunea, relatează Reuters.

Biden, care îl devansează pe preşedintele republican Donald Trump în majoritatea sondajelor de opinie în perspectiva alegerilor de la 3 noiembrie, a strâns donaţii în valoare de 140 de milioane de dolari în iulie.

Se anticipa o creştere a donaţiilor în urma Convenţiei naţionale democrate şi a nominalizării pentru funcţia de vicepreşedinte a senatoarei american Kamala Harris în luna august, comentează Reuters.

Biden şi grupurile aliate au strâns 70 de milioane de dolari în timpul convenţiei partidului, care a avut loc în mediul online între 17 şi 20 august, anunţase anterior stafful său de campanie.

Stafful lui Trump, care a adunat 156 de milioane de dolari în iulie, nu a anunţat până acum ce fonduri a strâns în august.

New York Times a precizat că sursele sale nu cunoşteau care va fi suma finală pentru luna august, dar că probabil va fi cea mai mare adunată vreodată de un candidat într-o lună. Cotidianul nu şi-a precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Biden a declarat că nu va confirma pentru moment suma anunţată şi că încă lucrează la finalizarea valorii exacte a donaţiilor pentru luna august.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia