AlegeriSUA Moderatoarea, cea mai lăudată după o ultimă dezbatere între Trump şi Biden

AlegeriSUA Moderatoarea, cea mai lăudată după o ultimă dezbatere între Trump şi Biden

Moderatoarea ultimei dezbateri prezidenţiale din SUA, Kristen Welker, a fost cea mai lăudată joi seara pe reţelele sociale, însă a ajutat-o mult faptul că preşedintele republican Donald Trump a fost mult mai reţinut, dar şi că a existat posibilitatea întreruperii microfoanelor, informează EFE.

Inclusiv Trump, care critică în mod regulat postul NBC News - la care lucrează Welker - şi care o acuzase pe jurnalistă că este "groaznică şi nedreaptă" cu el, a lăudat la sfârşitul dezbaterii munca moderatoarei, considerând-o "foarte profesionistă".

"Apropo, respect mult forma în care gestionaţi asta (dezbaterea - n.r.), trebuie s-o spun", i-a transmis Trump lui Welker în mijlocul dezbaterii cu contracandidatul său democrat Joe Biden, care a avut loc în capitala muzicii country, Nashville, statul Tennessee.

Welker a fost a doua femeie de culoare din istoria SUA care a moderat o dezbatere prezidenţială. Prima a fost Carole Simpson, care a făcut acest lucru în 1992.

Fo : (c) JIM BOURG / EPA


Jurnalista, în vârstă de 44 de ani, care este corespondentă a NBC News la Casa Albă din 2011, le-a pus întrebări celor doi candidaţi despre imigraţie, rasism, schimbări climatice, pandemia de COVID-19 şi corectitudinea alegerilor, iar dezbaterea s-a desfăşurat într-un mod mult mai "fluid" decât cea de acum aproape o lună.

Moderatorul primei întâlniri faţă în faţă dintre Trump şi Biden, care a avut loc în Cleveland (statul Ohio), jurnalistul Chris Wallace, a mărturisit joi că a fost invidios pe felul în care s-a desfăşurat dezbaterea dintre cei doi moderată de Welker, în contextul în care dezbaterea moderată de Wallace a fost afectată de întreruperi, majoritatea din partea lui Trump.

"Sunt invidios, mi-ar fi plăcut să moderez această dezbatere", a declarat Wallace la postul la care lucrează, Fox News.

Era de aşteptat ca această dezbatere să fie mai civilizată după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale - organizatoarea întâlnirii electorale - anunţase că va întrerupe microfoanele candidaţilor în anumite segmente pentru a evita haosul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu