AlegeriSUA Patru state au dat startul votului anticipat în persoană

AlegeriSUA Patru state au dat startul votului anticipat în persoană

Procesul de votare anticipată în persoană a început vineri în patru state americane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, transmite dpa.

Alegătorii se pot prezenta la urne în Dakota de Sud, Minnesota, Virginia şi Wyoming.

Vineri dimineaţă, sute de persoane au format cozi de aşteptare la o secţie de vot din Fairfax, Virginia, potrivit relatării CNN.

Oficiali locali le-au spus reporterilor postului că nu au văzut niciodată atât de mulţi alegători prezentându-se în prima zi.

Cele mai multe state americane şi capitala federală Washington D.C. permit votul anticipat fără ca alegătorul să prezinte o justificare, iar în multe state cetăţenii îşi pot trimite opţiunile de vot prin poştă.

Carolina de Nord a fost primul stat care a început să le distribuie alegătorilor buletine de vot prin corespondenţă acum două săptămâni.

Preferinţa pentru votul anticipat a crescut în ciclurile electorale recente în cadrul unui efort de simplificare a procesului şi este impulsionată acum de temerile legate de răspândirea coronavirusului în condiţii de aglomeraţie la secţiile de vot.

Un sondaj publicat în această săptămână de Washington Post şi ABC News a arătat că 44% dintre alegătorii din Wisconsin şi 39% dintre cei din Minnesota intenţionează să voteze înaintea datei oficiale a scrutinului prezidenţial, 3 noiembrie.

Experţii se aşteaptă la o creştere masivă a votului prin corespondenţă în acest an.

Preşedintele Donald Trump a susţinut în mod repetat că voturile trimise prin poştă sunt vulnerabile la fraudă, chiar dacă nu există dovezi clare în acest sens.

Atât Donald Trump, cât şi candidatul democrat Joe Biden au programate vineri evenimente de campanie în Minnesota, unul din statele cu rezultate greu de anticipat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria