AlegeriSUA: Perete din plexiglas între candidaţii la vicepreşedinţia SUA la dezbaterea de miercuri

AlegeriSUA: Perete din plexiglas între candidaţii la vicepreşedinţia SUA la dezbaterea de miercuri

Vicepreşedintele american, Mike Pence, şi rivala sa, Kamala Harris, vor fi separaţi de un perete din plexiglas în cursul dezbaterii lor de miercuri, a făcut cunoscut o responsabilă a echipei de campanie a senatoarei democrate, decizie luată după anunţul că Donald Trump este bolnav de COVID-19, notează AFP.

Candidata democraţilor la vicepreşedinţia SUA şi republicanul Mike Pence vor fi aşezaţi la circa patru metri unul de celălalt, mai mult de cât cei doi metri prevăzuţi iniţial.

Ca măsură de precauţie suplimentară, comisia independentă care organizează dezbaterea va instala plexiglas între cei doi rivali, a explicat o responsabilă a echipei candidatei democrate, Kamala Harris, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

Mike Pence, 61 de ani, a fost testat negativ la noul coronavirus, dar îngrijorarea rămâne după anunţul, vineri, că preşedintele SUA are COVID-19.

Cu trei zile înainte, Donald Trump a participat la prima sa dezbatere contra lui Joe Biden, la distanţă mare, dar într-un spaţiu închis. În sală, unii dintre apropiaţii omului de afaceri republican şi-au dat jos masca în timpul celor 90 de minute ale dezbaterii.

Mike Pence nu a asistat la acest eveniment, organizat la Cleveland, în Ohio. Dar vicepreşedintele american a fost prezent pe 26 septembrie, la Casa Albă, pentru desemnarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă. Mai mulţi participanţi, printre care Donald şi Melania Trump, au fost ulterior testaţi pozitiv.

Testată negativ, Kamala Harris, 55 de ani, îl va înfrunta pe Mike Pence la Salt Lake City, în statul Utah, miercuri seară.

Această dezbatere între candidaţii la vicepreşedinţie capătă o dimensiune excepţională, ţinând cont de diagnosticul lui Donald Trump, dar şi de vârsta celor doi candidaţi la preşedinţie, 74 de ani Trump şi 77 de ani Biden.

În caz de incapacitate sau deces al preşedintelui Statelor Unite, puterea îi revine vicepreşedintelui.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...