AlegeriSUA: Perete din plexiglas între candidaţii la vicepreşedinţia SUA la dezbaterea de miercuri

AlegeriSUA: Perete din plexiglas între candidaţii la vicepreşedinţia SUA la dezbaterea de miercuri

Vicepreşedintele american, Mike Pence, şi rivala sa, Kamala Harris, vor fi separaţi de un perete din plexiglas în cursul dezbaterii lor de miercuri, a făcut cunoscut o responsabilă a echipei de campanie a senatoarei democrate, decizie luată după anunţul că Donald Trump este bolnav de COVID-19, notează AFP.

Candidata democraţilor la vicepreşedinţia SUA şi republicanul Mike Pence vor fi aşezaţi la circa patru metri unul de celălalt, mai mult de cât cei doi metri prevăzuţi iniţial.

Ca măsură de precauţie suplimentară, comisia independentă care organizează dezbaterea va instala plexiglas între cei doi rivali, a explicat o responsabilă a echipei candidatei democrate, Kamala Harris, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

Mike Pence, 61 de ani, a fost testat negativ la noul coronavirus, dar îngrijorarea rămâne după anunţul, vineri, că preşedintele SUA are COVID-19.

Cu trei zile înainte, Donald Trump a participat la prima sa dezbatere contra lui Joe Biden, la distanţă mare, dar într-un spaţiu închis. În sală, unii dintre apropiaţii omului de afaceri republican şi-au dat jos masca în timpul celor 90 de minute ale dezbaterii.

Mike Pence nu a asistat la acest eveniment, organizat la Cleveland, în Ohio. Dar vicepreşedintele american a fost prezent pe 26 septembrie, la Casa Albă, pentru desemnarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă. Mai mulţi participanţi, printre care Donald şi Melania Trump, au fost ulterior testaţi pozitiv.

Testată negativ, Kamala Harris, 55 de ani, îl va înfrunta pe Mike Pence la Salt Lake City, în statul Utah, miercuri seară.

Această dezbatere între candidaţii la vicepreşedinţie capătă o dimensiune excepţională, ţinând cont de diagnosticul lui Donald Trump, dar şi de vârsta celor doi candidaţi la preşedinţie, 74 de ani Trump şi 77 de ani Biden.

În caz de incapacitate sau deces al preşedintelui Statelor Unite, puterea îi revine vicepreşedintelui.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?