AlegeriSUA Trump îi cere lui Biden să facă un test de droguri înainte de dezbaterea de marţi

AlegeriSUA Trump îi cere lui Biden să facă un test de droguri înainte de dezbaterea de marţi

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut duminică rivalului său la alegerile din noiembrie, democratul Joe Biden, să facă un test antidrog înainte de dezbaterea televizată de marţi, prima în care ambii candidaţi se vor confrunta, informează AFP şi EFE.

"Cer cu tărie un test antidrog pentru somnolenţa lui Biden înainte sau după dezbaterea de marţi seară", a scris pe Twitter miliardarul republican în vârstă de 74 de ani, care continuă să pună la îndoială abilităţile cognitive ale rivalului său de 77 de ani.

Preşedintele SUA, care a asigurat că în acest caz va fi supus şi el unui test, şi-a justificat cererea prin prestaţia presupus "neregulată" a candidatului democrat în dezbaterile electorale din trecut.

"Doar drogurile ar fi putut provoca această discrepanţă?", s-a întrebat Trump în mesajul său de pe reţeaua de socializare.

Deşi nu există nicio dovadă în acest sens, nu este pentru prima dată când preşedintele Statelor Unite îl acuză pe Biden că a consumat droguri pentru a face faţă dezbaterilor electorale, aşa cum a făcut-o recent într-un interviu televizat şi anterior în declaraţii pentru un ziar.

Trump a pus sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Biden încă din 2018, când începea să apară drept posibilul său rival la alegerile din acest an, iar în ultimele luni şi-a întărit atacurile în interviuri şi mitinguri, sugerând la el o formă de senilitate.

Trump a vizat prestaţia lui Biden în timpul primarelor democrate, când s-a confruntat în dezbaterile iniţiale cu mulţi candidaţi, dar care s-a încheiat cu succes în faţa politicianului democrat de stânga Bernie Sanders.

Trump şi stafful său de campanie încearcă să definească prima dezbatere prezidenţială ca un test de abilitate pentru fostul vicepreşedinte, un produs pur al aripii moderate a Partidului Democrat despre care spune că este o "marionetă" a stângii radicale.

Cunoscut pentru gafele şi derapajele sale, Joe Biden a recunoscut că dezbaterea va fi "dificilă".

"Vor fi în principal atacuri personale şi minciuni", "asta e tot ce ştie să facă", a spus el despre miliardarul republican. ''Nu ştie să discute faptele. Nu este atât de deştept'', a continuat Biden, citat de AFP.

În prezent, majoritatea sondajelor îi oferă lui Biden un avantaj clar la nivel naţional, deşi se aşteaptă ca alegerile să fie hotărâte într-un grup mic de state esenţiale în care sondajele sunt mai strânse.

În numele măsurilor de precauţie legate de pandemia de COVID-19, Biden conduce o campanie electorală mai discretă decât cea a fostului om de afaceri.

Prima dezbatere electorală va avea loc marţi, 29 septembrie, la Universitatea din Cleveland (Ohio), după ce sediul său iniţial, Universitatea Notre Dame (Indiana), a renunţat să o găzduiască din cauza pandemiei provocate de coronavirus.

După acest prim duel electoral de 90 de minute, moderat de reporterul Fox News Chris Wallace, sunt programate încă două dezbateri între cei doi candidaţi înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu