Aleksandar Vucic a depus jurământul în funcția de președinte al Serbiei

Aleksandar Vucic a depus jurământul în funcția de președinte al Serbiei

Aleksandar Vucic a depus miercuri jurământul în parlament pentru funcția de președinte al Serbiei, relatează Tanjug și DPA.

'Jur că îmi voi dedica toată puterea pentru menținerea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Serbia, inclusiv Kosovo ca parte integrală, precum și pentru respectarea drepturilor și libertăților omului și minorităților, respectarea și apărarea Constituției și a legii și menținerea păcii și bunăstării tuturor cetățenilor din Republica Serbia și că îmi voi îndeplini toate atribuțiile într-un mod onest și responsabil', a declarat Vucic în cadrul jurământului.

Vucic a fost ales președinte în primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obținut 56% din voturi. El și-a depus demisia din funcția de premier în urmă cu o zi și trebuie să numească un succesor la conducerea guvernului până la 18 iunie.

Începând ca un opozant pro-Rusia al UE, el s-a transformat într-un susținător al aderării Serbiei la UE, deși nu a renunțat la relațiile strânse cu Rusia, menționează DPA.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria