ALERTĂ! Comisia Europeană cere Guvernului României să „RECONSIDERE CE A FĂCUT”! VIDEO

ALERTĂ! Comisia Europeană cere Guvernului României să „RECONSIDERE CE A FĂCUT”! VIDEO

Situaţia din România, dezbătută în PE: Cerem Guvernului să reconsidere ce a făcut! A început dezbaterea în Parlamentul European cu privire la situația din România. Comisia Europeană a cerut Guvernului să abroge ordonanța. 

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a lansat un apel la Guvernul României să nu facă „pași în direcția opusă”. 

„Este îngrijorător ce am văzut în ultimele zile. Ordonanţa de urgenţă şi proiectul de lege privind lupta împotriva corupţiei nu pot fi interpretate altfel decât un pas în spate de la progresele văzute în ultimele decenii. Cred că, la fel ca orice naţiune europeană, poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva corupţie. Am văzut protestele, am văzut îngrjorarea exprimată de sistemul judiciar. Lăsaţi-i să îşi termine treaba, pentru a putea spune că progresele sunt ireversibile”, a spus Timmermans. 

Oficialul a explicat că Executivul UE este interesat direct de situaţia din ţara noastră, pentru că afectează alocarea de fonduri UE în România.

„Vom analiza proiectul de lege şi aceste chestiuni, dar astăzi, este foarte important să transmit un mesaj politic Guvernului român: nu întoarceţi spatele acestor progrese, nu mergeţi iîn sens opus, continuaţi, mergeţi pe acest drum, chiar dacă uneori este dureros, o faceţi pentru populaţia voastră. Toţi românii merită o ţara fără corupţie. România trebuie să îşi ia locul în rândul ţărilor UE fără a fi privită diferit, din niciun punct de vedere. Pentru a-şi îndeplini visul, trebuie să scape de corupţie. Este aproape în punctul în care evoluţia sa este ireversibilă. Deci vă rog, transmit Guvernului român, nu faceţi paşi în direcţia opusă”, a insistat Timmermans.

Europarlamentarul Monica Macovei: Modificările aduse au fost publicate în jurul ore Acest Guvern este numit guvern de hoți,m mafia instalată la Guvern, guvern de bandiți. Au acționat noaptea, pe neașteptate fără să anunțe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi ca să se scape pe ei. În primul rând pe liderul social-democraților Liviu Dragnea. Să modifici abuzul în serviciu care există în toate țările din lumea asta, în urma căruia scapă foarte mulți politicieni, foarte mulți din administrației. Aseară au fost, pe stradă în București, circa 200.000 de oameni și alți 200.000 de oameni au fost în restul țării. Comisia Europeană trebuie să ceară acestui Guvern să abroge ordonanța de urgență până pe 9 februarie. Dacă vreți să mergeți în misiune, mergeți mâine, și stați alături de popor nu alături de hoți. Hoții trebuie anchetați că de-asta am intrat în UE cu lupta anticorupție. 

Norica Nicolai (ALDE): Nimeni nu poate pune în discuția vocația europeană a poporului român. Asistăm la o încercare de răsturnare a unui guvern legitim. Statul român este hotărât să lupte împotriva corupției, dar anticorupție nu înseamnă o justiție abuzivă. Inclusiv DNA a fost înființată prin ordonanță de urgență. 

Maria Joao Rodrigues, europarlamentar socialist: Vrem să vedem în ce măsură sistemul actual judiciar funcţionează în România. Iată care este propunerea noastră, o dezbatere în sesiunea plenară, o dezbatere în comisia LIBE şi o misiune de documentare şi cercetare în România”.

Manfred Weber, europarlamentar PPE: Din păcate, în prezent asistăm în România la o anulare a dreptului penal, mii de cazuri de corupţie aflate în investigaţie în sistemul judiciar sunt practic scoase de pe rol, inclusiv cazuri care vizează înalţi demnitari şi membri ai administraţiei actuale. Tocmai de aceea este de maxim interes să vorbim despre această situaţie din România. Dacă statul este coruptibil şi poate fi cumpărat, atunci acest lucru are un impact asupra întregii populaţii.

Norica Nicolai, europarlamentar independent: Este politica penală atributul guvernelor sau al instanţelor judecătoreşti? Sunt deciziile Curţii Constituţionale într-un stat de drept facultative pentru magistraţi, judecători sau procurori sau sunt obligatorii? Sunt conflictele între puterile politice ale statului nevoie să fie manageriate de puterea judecătorească? Este nevoie ca parlamentele să mai adopte legi? Este nevoie ca legile care guvernează funcţionarea justiţiei să fie făcute alături de serviciile secrete prin forme adminsitrative şi nu prin lege? Sunt întrebări la care este nevoie de un răspuns.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia