ALERTĂ! Dovada URII PSD față de Diaspora! Teodorovici propune limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate!

ALERTĂ! Dovada URII PSD față de Diaspora! Teodorovici propune limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate!

ALERTĂ! Dovada URII PSD față de Diaspora! Teodorovici propune limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate! Teodorovici dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. Pe urmă, să își caute de muncă în altă țară.

Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului.

“Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a spus ministrul Finanțelor.

Propunerea este: Limitarea dreptului de a lucra.

„În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat Teodorovici, relatează  HotNews.ro .

Siegfried Mureșan: Sunt sigur că miniștrii de Finanțe din UE și-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe Eugen Teodorovici că propune lucruri care încalcă tratatele europene

​"Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători și de a lucra în UE. Libertatea de mișcare, de a lucra și a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obținut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană", a scris marți, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan. Aceasta este reacție la declarația ministrului finanțelor Eugen Teodorovici, care vrea să propună limitarea dreptului de a lucra în statele membre UE.

"Sunt sigur că miniștrii de Finanțe ai celor 27 de state membre și-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanțelor din țara care va prelua președinția UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene", a mai afirmat Siegfried Mureșan.

Acesta consideră că libertatea de mișcare nu trebuie pusă sub semnul întrebării de niciun om politic. "Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligația ministrului de Finanțe și a Guvernului României este să creeze oportunități pentru români în țară, nu să le interzică șansa de duce o viață mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunități în România", a precizat Siegfried Mureșan.

Potrivit aceestuia, Guvernul trebuie să atragă investitori care să creeze locuri de muncă bune în țară.

"Pentru asta, trebuie să dezvolte infrastructura, să construiască autostrăzi și să modernizeze liniile de cale ferată. Trebuie să întărească economia și să ofere un cadru fiscal bun pentru investitori (...)Negocierile pentru Brexit au dovedit că UE nu va renunța niciodată la libertatea de mișcare a cetățenilor săi. Nici măcar de dragul lui Teodorovici. Europa este un proiect al libertății, nu al interdicțiilor de tip PSD - Teodorovici", a mai spus Siegfried Mureșan.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”