ALERTĂ! MAE confirmă că România a blocat declarația UE privind condamnarea mutării ambasadei SUA la Ierusalim! Fraților, ăștia ne scot din UE!

ALERTĂ! MAE confirmă că România a blocat declarația UE privind condamnarea mutării ambasadei SUA la Ierusalim! Fraților, ăștia ne scot din UE!

Alertă! MAE confirmă că România a blocat declarația UE privind condamnarea mutării ambasadei SUA la Ierusalim! Fraților, ăștia ne scot din UE!
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat sâmbătă faptul că România se numără printre statele europene care au blocat planurile de adoptare a unei declarații comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. MAE susține că textul propus era ”lispit de echilibru”.

Redăm integral comunicatul MAE:

”Ținând cont de contextul regional deosebit de complicat și în urma unei analize complexe a textului propus aprobării statelor membre de către Serviciul European de Acțiune Externă, la nivelul MAE s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru, prin punerea accentului pe un singur element, respectiv mutarea reprezentanțelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim. Menționăm, de asemenea, că poziții similare au fost adoptate și de alte state membre UE, Ungaria și Cehia. În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”.

România, Cehia și Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declarații comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit postului israelian Channel Ten, care citează surse diplomatice, informează site-ului cotidianului Times of Israel, citat de Mediafax.

Diplomați europeni și oficiali israelieni au afirmat că declarația comună, elaborată la inițiativa Franței, ar fi urmat să prezinte un front unit european împotriva acțiunii Washingtonului.

Potrivit televiziunii, declarația comună ar fi subliniat că Ierusalim ar trebui să fie capitala a două state - Israel și Palestina, statutul orașului ar trebui rezolvat doar în urma negocierilor de pace, iar țările UE nu vor urma exemplul SUA privind mutarea ambasadei la Ierusalim


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...