ALERTĂ! Plângere penală pentru înaltă trădare, la Parchetul General, pe numele Vioricăi Dăncilă!

ALERTĂ! Plângere penală pentru înaltă trădare, la Parchetul General, pe numele Vioricăi Dăncilă!

PNL a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice, a precizat pentru HotNews parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Viorica Dăncilă nu beneficiază de imunitate parlamentară. Astfel, în cazul în care se doreşte începerea urmării penale pe numele acesteia, preşedintele României este cel care are ultimul cuvânt. Odată începută urmărirea penală in personam, preşedintele poate, în baza legii răspunderii ministeriale, să demită prim-ministrul.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, cel mai probabil, sesizarea liderului PNL va fi transmisă cel mai probabil DIICOT, parchetul competent să investigheze acuzațiile de trădare.

Potrivit sursei citate, plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracțiuni: uzurparea funcției, prezentarea cu rea credință de informații președintelui României, înaltă trădare și divulgarea de informații secrete de stat,

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete.

Demersul face referire la faptul că președintele PSD Liviu Dragnea a făcut publice informațiile referitoare la memorandumul discutat de guvern pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și la faptul că cei doi ar fi încălcat legea privind atribuțiile de politică externă ce revin șefului statului.

Surse din PNL au declarat pentru  Ziare.com ca decizia a fost luata miercuri seara, iar plangerea a fost depusa in aceasta dimineata la Parchetul General.

Celelalte acuzatii aduse premierului sunt urmatoarele: uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte presedintelui Romaniei in scopul ascunderii savarsirii unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, au declarat sursele citate.

Reamintim că Hari Bucur Marcu, expert în securitate naţională, a opinat recent că preşedintele Iohannis ar putea să o suspende din funcţie pe Viorica Dăncilă dacă va fi demarată o anchetă penală pornind de la suspiciuni de înaltă trădare.

Astfel, potrivit expertului, când un membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - cazul Vioricăi Dăncilă, care este vice-preşedintele CSAT - intră în legătură cu o putere străină, fără să aibă mandat să facă asta de la Preşedintele României, pe probleme de politică externă şi de apărare naţională, ignorând sau negând chiar statutul constituţional al preşedintelui, acel membru CSAT poate fi bănuit de tentativă de suprimare a unităţii statului, prin negarea rolului Preşedintelui României, adică prin subminare politică. Ori, exact acest lucru l-a făcut premierul Dăncilă mergând în Israel fără a avea mandat din partea lui Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...