ALERTĂ CCR, anexa PSD, pregătește libertatea criminalilor! Dezvăluiri șocante făcute de o cunoscută jurnalistă

ALERTĂ CCR, anexa PSD, pregătește libertatea criminalilor! Dezvăluiri șocante făcute de o cunoscută jurnalistă

CCR pregătește libertatea criminalilor! Dezvăluiri șocante făcute de o cunoscută jurnalistă. Curtea Constitutionala urmeaza sa pronunte astazi decizia care ar putea sa reteze subtirul fir de par de care atarna statul de drept, ordinea juridica si, probabil cel mai grav, siguranta fiecaruia dintre noi. Este vorba despre solutia la sesizarea privind un presupus conflict de natura constitutionala dintre Legislativ si Parchetul General, deoarece PICCJ ar fi incalcat atributiile legislativului prin incheierea protocoalelor cu SRI, dezvăluie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .

De ce sesizarea este o aberatie perfecta au explicat deja autentici constitutionalisti, precum prof. univ. dr. Simina Tanasescu. Ce au insemnat protocoalele de fapt, am explicat deja, scrie Dogioiu.

Am sa reiau doar declaratia unui procuror cu mare experienta pe cazuistica foarte grea si de mare pericol: "De cand se discuta de protocoale, nimeni nu a discutat cu textul in fata. Nu a fost invitat niciun procuror sau ofiter de informatii la discutii ca sa vedem exact ce nu e in regula.

Ofiterii SRI nu au lucrat in dosare. Sunt legende. Nu se pune problema ca faceau probe. Iar suportul tehnic l-au asigurat pentru ca altii nu puteau. Statul roman se bate in acest moment cu statul roman. Statul roman azi e sfasiat intern, asa ca sa nu incercam sa gasim logica in decizii politici-jurisdictionale".

De fapt, miza protocoalelor nu este inlaturarea unor pretinse abuzuri pe care nimeni nu a putut sa puna degetul. Nimeni nu a putut spune ca o anume prevedere a alterat probele. Nimeni nu a putut dovedi vreun caz in care un ofiter SRI sa fi facut acte de urmarire penala. Si asta in conditiile in care avocatii tuturor inculpatilor au avut acces la toate actele de urmarire penala. Nimeni nu a putut dovedi vreun caz in care decizia unui judecator sa fi fost dictata de la SRI.

Protocoale trebuie sa fie insa ultimul pretext pentru amnistie alaturi de chestiunea completurilor de 5 de la ICCJ, deja detonata. Sub presiunea celor doua pretinse conflicte, Viorica Dancila trebuie convinsa sa semneze amnistia care sa-l scape pe Dragnea de puscarie. Asta e miza si e foarte simpla.

Aceasta decizie a CCR trebuie sa fie ultima dintr-un puzzle complex de distrugere a justitiei prin intermediul robelor visinii umplute in general de niste mediocritati, care jurist consult pe la Uzina de Utilaj Chimic Bucuresti, care plagiator pana si din Wikipedia, care adjunct al Rodicai Stanoiu, care repetent la facultate, mai toti cu cariere exclusiv politice.

Relatia dintre judecatorii CCR si PSD este deja o banalitate. Este de notorietate ca Florin Iordache petrece ore in sir la CCR. Apoi se lauda inclusiv in fata Opozitiei ca stie ce va decide CCR. Deja pesedistii au ajuns sa-i interpeleze pe judecatori in vazul lumii, la restaurantul unde in urma cu un an era pozat la o cordiala masa Daniel Morar cu Florin Iordache. CCR se manifesta la vedere ca o anexa PSD.

Si asta a inceput sa se vada si din strainatate. CCR a primit de la Comisia de la Venetia doua scatoalce cum foarte rar se vede in relatia dintre acest organism international si curtile constitutionale, ce-i drept populate in alte tari de autentice eminente ale dreptului, nu de juristi de uzina, plagiatori si repetenti.

Mai intai, in Raportul asupra legilor justitiei, Comisia si-a exprimat surprinderea ca CCR si-a incalcat propriile decizii anterioare pentru a lasa presedintele fara nicio atributie in numirea procurorilor sefi.

A doua lovitura a venit chiar saptamana aceasta cand Comisia de la Venetia da CCR drept exemplu care nu trebuie urmat. Este vorba despre Hotararea 1/2017 prin care CCR a decis sa cenzureze opiniile care nu convin presedintelui Curtii. Si in baza acestei Hotarari a si fost refuzata publicarea a doua opinii ale Liviei Stanciu, inclusiv in dosarul "Bombonica".

Aceasta CCR ajunsa vizibil la cheremul PSD, decredibilizata extern cum nu cred ca sa mai fi fost vreo Curte din cadrul UE vreodata, va decide ce se intampla cu justitia din Romania.

In decizia de azi a CCR nu este insa vorba doar despre chestiuni legate de coruptie. Nu a existat practic forma de supraveghere tehnica in vreun dosar penal care sa nu fi fost realizata de SRI. Ca doar SRI avea tehnica si oameni pregatiti. Iar SRI realiza supravegherea tehnica cu aplicarea protocoalelor de ani multi, prin decizia CSAT si in baza unei HG emisa de premierul Tariceanu.

Apropos, cat de stupid sa fii sa spui ca cineva incheie un protocol oficial pentru a comite ilegalitati? De parca ilegalitatile nu se comit tocmai in absenta sau indiferent de reglementari.

Asadar, inclusiv in dosare de crima, de viol, de talharie exista protocoale. Cum decurgeau lucrurile a spus procurorul sef al Tribunalului Brasov Claudiu Sandu: "am gasit o victima a unui omor, de exemplu, la fata locului a ajuns o echipa formata din procuror, politist si criminalist, dupa primele verificari am ajuns la concluzia ca avem un suspect si un numar de telefon, am emis o ordonanta de localizare si interceptare a numarului pentru 48 de ore, am dat ordonanta in lucru la SRI.

Intreaga noapte cineva de acolo mi-a comunicat informatii despre localizarea acelui numar, asa ca dimineata am putut sa ridicam suspectul si sa-l aducem la audieri. In activitatea oricarui parchet asemenea situatii sunt multiple".

Asa au ajuns sa fie condamnati criminali notorii precum Bercea Mondial, Gribenco - Gorbunov, Corduneanu - Mironescu, fratii Mararu.

Daca CCR va declara protocoalele neconstitutionale nu se va deschide doar calea amnistiei, ci si usa puscariei pentru acesti infractori de mare pericol. Ei nu vor beneficia de amnistie, dar vor putea uza de revizuire, ceea ce insemna ca dupa o eventuala clasare a condamnarii, pana la rejudecare vor fi liberi.

Si vor fi liberi pentru ca ii va fi eliberat CCR. Cred ca pana si un jurist consult de uzina chimica, un plagiator sau un repetent poate intelege acest pericol. Intrebarea e daca ii si pasa. Oricum ar fi, daca decizia de azi va fi de admitere, CCR va fi responsabila moral pentru toate infractiunile pe care le vor comite cei eliberati in baza deciziei ei. 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia