ALERTĂ / Ordonanța pe justiție e pe vine! PSD anunță pomeni masive, exact ca în ianuarie 2017

ALERTĂ / Ordonanța pe justiție e pe vine! PSD anunță pomeni masive, exact ca în ianuarie 2017

Informațiile despre o nouă ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere se înmulțesc pe zi ce trece. Și comportamentul PSD e tras la indigo cu cel din ianuarie 2017, când Liviu Dragnea și ai lui anunțau pomeni pe bandă rulantă pentru a cumpăra tăcerea populației. Doar azi, premierul Dăncilă a făcut promisiuni mai ceva ca într-o campanie electorală, promițând fericirea pentru profesori, copii, veterani, muncitori constructori, agricultori și firme de ciment, scrie Cristian Pantazi .

 
Iată lista cu promisiunile făcute joi la Alba Iulia de premierul Viorica Dăncilă:
– salariu minim brut de 3.000 de lei pentru muncitorii în construcții, cu scăderea taxelor pe muncă la angajator și angajat
– subvenții pentru producătorii și exportatorii de materiale de construcţii
– salarii și pensii crescute pentru profesori: două salarii brute pe an, 5.000 de euro pentru profesorii de la sate și 6 salarii medii brute la pensionarea celor cu 30 de ani vechime
– firmă de stat care să cumpere produsele agroalimentare de la producători
– conturi de economisire pentru copii, cu subvenții acordate de stat
– creșterea de cinci ori a indemnizaţiilor acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război de la 1 ianuarie 2019

Toate acestea adunate presupun costuri de sute de milioane de lei anual pentru buget. Adăugați creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2019 pentru toți bugetarii, plus creșterea pensiilor prin noua lege de la 1 septembrie 2019 – alte miliarde de lei. Totul, pe fondul unei frânări a creșterii economice și al stopării oricărei investiții relevante în lucrările publice.

Am mai trăit o dată asta. În ianuarie 2017, la doar o lună după ce PSD câștigase zdrobitor alegerile parlamentare și instalase guvernul Grindeanu, Liviu Dragnea anunța zi de zi creșteri amețitoare de pensii, salarii, subvenții, facilități, plus scăderi de taxe și impozite.

Vlad Petreanu a sesizat atunci stranietatea momentului și a intuit perfect ce urma să se petreacă: Dragnea voia să cumpere tăcerea populației, să-i mituiască pe români pentru ca aceștia să nu protesteze față de atacul dezlănțuit la justiție ce avea să urmeze. Și așa s-a întâmplat: a venit OUG 13, dar și protestele masive care au întors amnistia și grațierea borfașilor. Populația – sau o parte importantă, vie și demnă – nu s-a lăsat mituită.

Nevoia lui Dragnea și a sponsorilor săi – de la Dan Voiculescu la gruparea Monaco – de a promova amnistia și grațierea e tot mai acută. A distrus deja aproape toată justiția, cu complicitatea CCR și unor grupări de slugi din parchete și instanțe. Dar nu îi e suficient nici lui, nici păpușarilor cu dosare și condamnări. Doar amnistia și grațierea le va rezolva complet problemele.

Așa că Liviu Dragnea presează puternic pentru o nouă OUG. I-a eliminat din guvern pe toți cei care se mai împotriveau, într-o formă sau alta. A rezolvat problema Tăriceanu – Tudorel Toader, iar Dăncilă nu mai poate rezista prea mult, asta dacă într-adevăr ar fi vrut să reziste asaltului. Dan Tăpălagă a scris pe larg despre evoluțiile din PSD și coaliția cu ALDE.

Codrin Ștefănescu a anunțat-o public acum două zile, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov (ambii cu ani grei de închisoare în primă instanță) au cerut-o public. Informațiile din PSD arată că săptămâna 17 – 22 decembrie va fi critică. Exact săptămâna în care România celebrează Revoluția din 1989.

E un nou test pentru democrația din România, pentru soliditatea statului și a instituțiilor de echilibru și control. După testele din 2012 și 2018, vom vedea dacă România centenară are resursele să reziste atacului dezlănțuit al corupților.

Dacă Viorica Dăncilă va fi convinsă de Liviu Dragnea să adopte noua OUG pentru amnistie și grațiere, de la secunda în care OUG va fi publicată în Monitorul Oficial ne vom trezi într-o țară anexată ilegal de Republica Mafiotă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante