ALERTĂ 30 de deputați au votat cu PSD/ALDE! UDMR, Minoritățile și câțiva de la Ponta!

ALERTĂ 30 de deputați au votat cu PSD/ALDE! UDMR, Minoritățile și câțiva de la Ponta!

30 de deputați au votat cu PSD/ALDE! UDMR, Minoritățile și câțiva de la Ponta! Șeful Secției speciale de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a fost numit marți în funcția de judecător al Curții Constituționale cu 174 de voturi ”pentru”.

Stan a fost propus de PSD pentru funcția de judecător constituțional.

PSD și ALDE au împreună doar 159 de deputați, dar la votul final pentru numirea judecătorului CCR au fost prezenți doar 144 dintre ei, ceea ce înseamnă că 30 parlamentari de la alte partide au votat în favoarea lui Gheorghe Stan, dezvăluie  G4Media.ro .

La un vot anterior similar, pentru adoptarea Codurilor penale, au votat alături de PSD și ALDE deputați de la UDMR și miniorități.

Candidaţii propuşi din partea PNL şi USR – Ioan Cupşa şi, respectiv, Vlad Ştefan – au fost respinşi de plen. Cupşa a primit 63 de voturi ”pentru” şi 205 contra, iar Vlad Ştefan a obţinut 25 voturi ”pentru” şi 243 ”împotrivă”.

Gheorghe Stan, procuror şef al Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, îl va înlocui pe Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul pe 15 iunie.

Votul a fost secret, cu buletine.

PSD și ALDE au găsit marți o soluție pentru a se asigura de fidelitatea propriilor deputați la votul decisiv din plenul Camerei Deputaților pentru propunerea PSD de judecător al Curții Constituționale, în persoana lui Gheorghe Stan, actual șef al Secției Speciale pentru magistrați.

Mai precis, PSD și ALDE le-au impus propriilor deputați să completeze buletinele de vot (operațiune care ar fi trebuit să fie secretă, potrivit regulamentului de funcționare) sub ochii a doi ”cerberi”, câte unul de la fiecare partid: Marcel Ciolacu (PSD) și Andrei Gerea (ALDE), după cum au explicat pentru G4Media.ro surse parlamentare





Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...