ALERTĂ Agenția Agerpres a furnizat toate imaginile cu manifestanții din 10 august, la cererea poliției lui Carmen Dan, pentru „identificare”! Un angajat s-a OPUS și a fost CONCEDIAT!

ALERTĂ Agenția Agerpres a furnizat toate imaginile cu manifestanții din 10 august, la cererea poliției lui Carmen Dan, pentru „identificare”! Un angajat s-a OPUS și a fost CONCEDIAT!

Agenția Agerpres a furnizat toate imaginile cu manifestanții din 10 august, la cererea poliției lui Carmen Dan, pentru „identificare”! Un angajat s-a OPUS și a fost CONCEDIAT!

Agenția publică de presă Agerpres a furnizat, după demonstrațiile din 10 august, toate filmările și fotografiile pe care le avea cu manifestanții, scrie Libertatea, sub semnătura lui Cătălin Tolontan. Acesta notează că șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea "s-a executat".

Potrivit sursei citate:

"Presa din toată lumea își face datoria de a nu furniza informații și imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorități, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor."

"Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnaliști din interior susțin că a fost „un act obedient către Carmen Dan și o trădare a interesului public”. "

"Poliția condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile și filmările brute ale manifestației din 10 august."

"Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanță a Parchetului, nu o cerere de la Poliție!”."

"Dar conducerea a decis să fie predată către Poliție întreaga arhivă video și foto a manifestației."

"„Da, am pus imaginile și filmările la dispoziția Poliției și nu văd nici o problemă. Se căutau hoții care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea, Cristina Tatu, director general adjunct al instituției.

"Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deșertat Poliției toată arhiva cu filmările și pozele făcute de cei 9 fotoreporteri și cameramani prezenți în piață, pe întreaga durată a demonstrației."

"„Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”, spun jurnaliști din Agerpres."

"La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcție pe care o ocupă și astăzi."

"Poliția a primit tot ce a cerut (...) Doar imaginile video trimise poliției au avut 20 de gigabytes"

"Este citat directorul general de atunci Alexandru Giboi, potrivit căruia "nu am considerat că e nimic anomal să trimitem Poliției""

"Potrivit lui Giboi, agenția furnizează partenerilor lucruri și nu face diferența între cei privați și cei publici, iar "în acest caz" poliția a fost partener."

"Cel care s-a opus, șeful departamentului video Sergiu Olteanu, a fost concediat în urma unui alt caz, o lună mai târziu, după reclamația unui coleg".Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?