Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALERTĂ Agenția Agerpres a furnizat toate imaginile cu manifestanții din 10 august, la cererea poliției lui Carmen Dan, pentru „identificare”! Un angajat s-a OPUS și a fost CONCEDIAT!

Agenția Agerpres a furnizat toate imaginile cu manifestanții din 10 august, la cererea poliției lui Carmen Dan, pentru „identificare”! Un angajat s-a OPUS și a fost CONCEDIAT!

Agenția publică de presă Agerpres a furnizat, după demonstrațiile din 10 august, toate filmările și fotografiile pe care le avea cu manifestanții, scrie Libertatea, sub semnătura lui Cătălin Tolontan. Acesta notează că șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea "s-a executat".

Potrivit sursei citate:

"Presa din toată lumea își face datoria de a nu furniza informații și imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorități, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor."

"Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnaliști din interior susțin că a fost „un act obedient către Carmen Dan și o trădare a interesului public”. "

"Poliția condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile și filmările brute ale manifestației din 10 august."

"Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanță a Parchetului, nu o cerere de la Poliție!”."

"Dar conducerea a decis să fie predată către Poliție întreaga arhivă video și foto a manifestației."

"„Da, am pus imaginile și filmările la dispoziția Poliției și nu văd nici o problemă. Se căutau hoții care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea, Cristina Tatu, director general adjunct al instituției.

"Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deșertat Poliției toată arhiva cu filmările și pozele făcute de cei 9 fotoreporteri și cameramani prezenți în piață, pe întreaga durată a demonstrației."

"„Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”, spun jurnaliști din Agerpres."

"La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcție pe care o ocupă și astăzi."

"Poliția a primit tot ce a cerut (...) Doar imaginile video trimise poliției au avut 20 de gigabytes"

"Este citat directorul general de atunci Alexandru Giboi, potrivit căruia "nu am considerat că e nimic anomal să trimitem Poliției""

"Potrivit lui Giboi, agenția furnizează partenerilor lucruri și nu face diferența între cei privați și cei publici, iar "în acest caz" poliția a fost partener."

"Cel care s-a opus, șeful departamentului video Sergiu Olteanu, a fost concediat în urma unui alt caz, o lună mai târziu, după reclamația unui coleg".

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri