ALERTĂ Americanii reacționează dur la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți asaltul asupra economiei!

ALERTĂ Americanii reacționează dur la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți asaltul asupra economiei!

ALERTĂ Americanii reacționează dur la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți asaltul asupra economiei! AmCham Romania, reacție dură la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți asaltul asupra economiei! Măsurile propuse sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință și induc un haos generalizat în economia românească.

 Camera de Comerț Americană în România (AmCham) a recționat dur în legătură cu proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede introducerea de noi măsuri fiscal ce urmează a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019. AmCham susține că măsurile propuse ”sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital”.

 Redăm mai jos integral comunicatul AmCham

”Opriți asaltul asupra economiei!

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anuntațe de către Ministrul de Finanțe în data de 18 decembrie cu intenția de a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019.

Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestui OUG.

Facem din nou apel la respectarea cadrului legal privind transparența decizională și consultările publice.

Stop the assault on the economy!

The American Chamber of Commerce in Romania (AmCham Romania) calls for the immediate withdrawal of the draft Government Ordinance on new fiscal measures announced by the Minister of Finance on December 18 and aimed for implementation starting with January 1st, 2019.

We consider that the proposed measures as well as their adoption manner to be irresponsible and reckless, throwing the market into a complete chaos, as confirmed by the first responses on the capital markets which indicate a steep erosion of investors’ confidence within hours from the announcement.

We reiterate the call for observing the legal framework regarding transparency in decision-making and public consultations.

AmCham Romania va continua să urmărească dezbaterile legate de OUG pentru a exprima punctul de vedere al celor peste 430 de companii – americane, românești și internaționale pe care le reprezintă.”

Ministerul Finanțelor Publice a publicat marți seară proiectul ordonanței de urgență care modifică zeci de articole din Codul Fiscal și din alte legi. Proiectul, anunțat de ministrul Eugen Teodorovici, introduce taxe noi și majorează altele existente.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...