ALERTĂ Amnistia și grațierea, „elefanții” din ședințele conducerii PSD de astăzi!/LIVE

ALERTĂ Amnistia și grațierea, „elefanții” din ședințele conducerii PSD de astăzi!/LIVE

ALERTĂ Amnistia și grațierea, „elefanții” din ședințele conducerii PSD de astăzi. PSD are programate astăzi două ședințe ale conducerii: un Comitet Executiv (CEX) și Consiliul Național, miza oficială fiind alegerea lui Mihai Fifor în fruntea Consiliului, un fel de guvern din umbră. Mai multe surse din PSD au declarat însă pentru  G4Media.ro că Liviu Dragnea ar putea forța, prin intermediul liderilor fideli, o discuție despre amnistie și grațiere.

De altfel, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat vineri că a cerut conducerii partidului ca la şedinţa de duminică a CEx să fie clarifictă „această treabă cu amnistia şi graţierea”, spunând că va avea loc un vot.

“Am solicitat ca la următorul CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea. CExN va fi duminică şi o să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult”, a spus Tudorache pentru News.ro.

În legătură cu faptul că premierul, dar şi alţi membri PSD, neagă că ar exista un astfel de proiect, Tudorache a afirmat: “Vom vedea, vom vedea”.

Și alți lideri PSD au cerut amnistie și grațiere. Florin Iordache, Cătălin Rădulescu și Marian Oprișan au declarat public că vor promovarea acestor măsuri, în timp ce Liviu Dragnea – principalul beneficiar al măsurii – anunțase încă de la ședința conducerii partidului de la Neptun (în septembrie) că vrea o rezolvare rapidă a presupuselor abuzuri din justiție.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a respins categoric posibilitatea de a adopta OUG pentru amnistie și grațiere până la finalul anului.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la finalul unei întâlniri la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că cei doi oficiali guvernamentali i-au dat asigurări că ”nu intenționează și nu au în discuție” în acest moment o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Consiliul Național al PSD are loc astăzi, 16 decembrie 2018, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”