ALERTĂ Anunț făcut de procuroarea lui Dragnea! Magistrații ies vineri în stradă!

ALERTĂ Anunț făcut de procuroarea lui Dragnea! Magistrații ies vineri în stradă!

Magistratii vor protesta vineri, de la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de modificarile facute prin OUG 7/2019 la Legile Justitiei. Motivul: acest act normativ a fost adoptat fara consultarea corpului de magistrati si a CSM.

"Magistrații vor protesta în București, vineri, 22 februarie, ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție, față de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiției prin ordonanță de urgență, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați. Toate instituțiile statului trebuie să respecte independența justiției, separația și echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenței și a loialității, atât față de celelalte instituții, cât mai ales față de cetățeni”, se prevede într-un anunț distribuit joi pe Facebook de mai mulți magistrați.", se arata intr-o postare pe Facebook, facuta de procurorul DNA, Alexandra Carmen Lancranjan.

Este vorba de magistratul care instrumenteaza dosarul Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mai mulți magistrați au distribuit apoi pe Facebook mesajul.

Si judecatorul Cristi Danilet afirma ca unii magistrati vor suspenda activitatea, in semn de protest fata de noua ordonanta de urgenta care modifica Legile Justitiei, adoptata de Executiv in sedinta de marti.

"Eu, ca magistrat in sistem, va spun ca nu aveam nevoie de modificari la Legile Justitiei, nici prin legile date de Parlament, nici prin OUG, dar ceea ce se intampla in momentul de fata nu face decat sa confirme ingrijorarile magistratilor si anume ca legile s-au facut in graba, legile s-au facut prost, legile au determinat aspecte ineficiente la unele instante si parchete, legile au mari probleme de respectare a unor standarde internationale si iata ca ele trebuie corectate prin ordonanta, insa Guvernul nu se rezuma la a corecta legile imperfecte ale Parlamentului, ci Guvernul adopta si alte masuri, prin care isi intareste controlul asupra sistemului judiciar.

Or, lucrurile acestea nu le mai putem accepta. Acesta este motivul pentru care in aceste zile veti vedea judecatorii si procurorii protestand, nu doar prin comunicate de presa si prin iesiri in fata palatelor de justitie, ci chiar prin suspendarea activitatii, incepand de saptamana viitoare", a declarat Cristi Danilet.


 
 
 


 

 
 

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia