ALERTĂ Bășinile Proastei put și-n Persia! D.Alexe: „Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presa de la Teheran, iar noi habar n-avem!”

ALERTĂ Bășinile Proastei put și-n Persia! D.Alexe: „Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presa de la Teheran, iar noi habar n-avem!”

ALERTĂ Bășinile Proastei put și-n Persia! D.Alexe: „Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presa de la Teheran, iar noi habar n-avem!”. Presa iraniana scrie critic despre vizita premierului roman, Viorica Dancila, in Israel. Dancila, neintelegand ce spunea premierul israelian, a dat din cap aprobator cand acesta a declarat ca Romania e impreuna cu Israelul pentru a combate influenta iraniana in Siria.

Publicatia iraniana Entekhab, una dintre cele mai influente din aceasta tara, a publicat o stire cu titlul „Premierul Romaniei si Netaniahu discuta influenta Iranului in Siria” la scurt timp dupa vizita lui Dancila in Israel. Jurnalistul si scriitorul Dan Alexe afirma ca Dancila nu a inteles ce a spus premierul israelian, astfel incat a Romana a devenit „dusmana Iranului”.

Ce a scris Dan Alexe pe Facebook:

„Ya Hosna: -- "Premierul României și Netaniahu discută influența Iranului în Siria” (Entekhab, Teheran, 18 ian. 2019)

M-am uitat adineaori din plictis prin ce zice presa iraniană despre desele vizite ale lui Dăncilă în Israel și deodată o revelație m-a înghețat: -- guvernanții noștri nu știu și nu-i interesează ce se petrece în zona aia din jurul Israelului și n-au pe nimeni pregătit să se ocupe de asta!…

România a preluat afacerile UE, care are uriașe interese în Orientul Apropiat și care e principalul donator și finanțator al Autorității Palestiniene, dar nimeni în ministerul nostru de externe nu se ocupă de asta, nimeni nu vorbește limbile de acolo, nimeni nu monitorizează presa arabă și iraniană.

Articolul ăsta de pe principala platformă de știri independentă iraniană Entekhab (Alegerea), de pildă, care nu aparține puterii dar e tolerat. Ei bine, influentul site scrie că potrivit biroului de presă al lui Netaniahu, el și Dăncilă ar fi discutat influența militară a Iranului în Siria (تلاش‌هایش برای نفوذ نظامی در سوریه ) și felul în care poate fi oprită!

Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presa de la Teheran, iar noi habar n-avem!… Ei bine, ce putem presupune că s-a întâmplat este că Netaniahu a vorbit, proasta cosmică Dăncilă a dat din coafura ei de cap de mătură și a zâmbit suav, iar Netaniahu a anunțat apoi imediat că România e împreună cu Israelul pentru a combate influența iraniană în Siria, fără ca Dăncilă să priceapă ceva din asta. Rezultatul: presa iraniană a identificat pe loc România ca părtinitoare, ca dușman aliat al sionismului, fără ca România să aibă vreun avantaj din expunerea asta.

Trimiterea repetată acolo a Vioricăi, fără control din partea serviciilor, fără diplomați vorbitori de limbi și cunoscători ai situației din zonă care s-o încadreze, pune în pericol până și simplii cetățeni români care se plimbă pe acolo. E cineva în minister, la externe, care monitorizează efectele vizitelor și presa iraniană și arabă? E cineva care cunoaște regiunea și are o strategie pe termen lung? Nu.

De ce să fie? Până să devină premier, Viorica a făcut patru ani de zile parte din Delegația Parlamentului European pentru Peninsula Arabă. A fost înlocuită, din partea României, până în mai 2019, de inarticulata Gabriela Zoană, presupusă a se ocupa acum de Peninsula Arabă.

Între timp, iată, presa de la Teheran a identificat România, grație comunicatelor neverificate de noi ale lui Netaniahu, drept partenera Israelului în combaterea influenței Iranului în Siria!”


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze